Zijn de supplementen van Golden Naturals GMO-vrij? 

Zodra je het woord ‘genetisch’ hoort, gaat er al snel een belletje rinkelen. En als we het dan nog eens koppelen aan ons voedsel, begint de bel wel heel luid te rinkelen. In een wereld waar we steeds bewuster worden, duikt de term GMO – Genetically Modified Organisms – steeds vaker op. In het Nederlands wordt vaak de afkorting GGO gebruikt, wat staat voor Genetisch Gemodificeerde Organismen.

Wat is GMO?

GMO zijn organismen, bijvoorbeeld planten, dieren en bacteriën, waarvan het genetische materiaal (DNA) in een laboratorium is veranderd om bepaalde eigenschappen te verbeteren of te veranderen. Deze technologie wordt vaak gebruikt in de landbouw om gewassen te creëren die beter bestand zijn tegen ziekten, plagen of extreme weersomstandigheden.

GMO en voedingssupplementen

Sommige houden van het idee, anderen niet zozeer. Het goede nieuws voor degenen onder ons die liever ver van GMO blijven? Als het op voedingssupplementen aankomt, zijn er regels opgesteld vanuit de wetgeving. De wet verplicht dat voedingssupplementen die GMO bevatten dit duidelijk op het etiket vermelden, tenzij de aanwezigheid van GMO onvoorzien is of niet te voorkomen is. Al onze producten zijn vrij van ingrediënten die volgens de wetgeving als genetisch gemodificeerd (GMO) gedeclareerd dienen te worden. 

Heb je nog vragen over GMO of onze producten? Neem gerust contact met ons op. We zijn hier om je te helpen de beste keuzes te maken voor je gezondheid.