Golden Naturals
Foliumzuur Actief
90
veganistische tabletten
Golden Naturals Foliumzuur Actief 90 tabletten GN-647-10

Foliumzuur Actief

Golden Naturals
90
veganistische tabletten
Normale prijs € 17,95 Speciale prijs € 13,45
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Ondersteun je lichaam natuurlijk met Foliumzuur Actief tijdens de zwangerschap

Zwanger worden en zijn, is iets wonderlijks, en Foliumzuur Actief is hier om je te ondersteunen. Met Folium Actief met 400 mcg Quatrefolic, ben je verzekerd van de optimale ondersteuning voor zowel jou als je toekomstige baby. Foliumzuur Actief is meer dan alleen een supplement; het is jouw dagelijkse gewoonte in deze spannende tijd, ervoor zorgend dat je de essentiële voedingsstoffen krijgt die cruciaal zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Kies voor Foliumzuur Actief en zet de eerste stap naar een gezonde en vreugdevolle zwangerschap!

  • Ondersteuning vóór en tijdens de zwangerschap: met 400 mcg Folaat voor een goede prenatale zorg voor en tijdens je zwangerschap.
  • Belangrijk voor de ontwikkeling van de baby
  • Het helpt bij het verminderen van vermoeidheid en moeheid
  • Met Quatrefolic®; de best opneembare actieve vorm folaat

Waar is foliumzuur allemaal goed voor?

Ontdek foliumzuur! Deze essentiële vitamine is van grote waarde voor je algehele gezondheid en welzijn. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, is een sleutelspeler in de normale aminozuursynthese, wat fundamenteel is voor de groei en het onderhoud van je lichaamscellen. Het ondersteunt ook de normale vorming van rode bloedcellen, waardoor je lichaam efficiënt zuurstof kan transporteren en je energieniveau op peil blijft. Bovendien speelt foliumzuur een cruciale rol in het celdelingsproces, wat belangrijk is voor zowel alledaagse lichamelijke functies als voor speciale momenten zoals de zwangerschap.

Maar daar houdt het niet op! Folaat draagt ook bij aan een normaal metabolisme van homocysteïne, een belangrijke factor in de hartgezondheid. Het ondersteunt tevens de normale werking van het immuunsysteem, waardoor je lichaam beter bestand is tegen externe invloeden. Op mentaal vlak draagt folaat bij aan een normale psychologische functie, wat betekent dat het je helpt je mentaal scherp en in balans te voelen. En als je je ooit moe of uitgeput voelt, weet dan dat foliumzuur helpt bij het verminderen van vermoeidheid en moeheid, waardoor je weer vol energie en vitaliteit door het leven kunt gaan.

Foliumzuursuppletie voor (aanstaande) moeders

Voor aanstaande moeders is foliumzuur heel belangrijk, aangezien het bijdraagt aan de weefselgroei tijdens de zwangerschap, wat zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de baby. Een adequate inname van folaat is van essentieel belang voor vrouwen in hun vruchtbare leeftijd, vooral bij het plannen van een zwangerschap. Suppletie met Foliumzuur Actief, Quatrefolic® 400 mcg, verhoogt de folaatstatus van de moeder. Dit is van cruciaal belang, want een lage folaatstatus bij de moeder is een bekende risicofactor voor het ontstaan van neurale buisdefecten, zoals een open ruggetje (spina bifida), bij de zich ontwikkelende foetus. Het is daarom aanbevolen dat vrouwen die zwanger willen worden of die zwanger zijn, dagelijks een supplement met ten minste 400 µg foliumzuur innemen. Voor het optimale voordeel wordt aangeraden om deze suppletie te starten ten minste één maand voor de bevruchting en voort te zetten tot ten minste drie maanden na de conceptie. Foliumzuur Actief biedt de exacte aanbevolen dosering in zijn meest bio-actieve vorm, zodat aanstaande moeders de best mogelijke ondersteuning krijgen tijdens deze spannende fase van zwangerschapsplanning en vroege zwangerschap.  

Wat is het verschil tussen folaat en foliumzuur?

Folaat en foliumzuur lijken misschien vergelijkbaar, maar er is een wezenlijk verschil dat belangrijk is voor jouw gezondheid én dat van je baby. Folaat is de natuurlijke vorm van vitamine B11, zoals die in voedsel voorkomt en direct door het lichaam kan worden gebruikt. Foliumzuur daarentegen, is de synthetische vorm van deze vitamine, vaak toegevoegd aan voedingsmiddelen en supplementen. 

Waarom Quatrefolic® uniek is?

Hoewel beide vormen uiteindelijk dezelfde vitale functies in het lichaam vervullen, moet foliumzuur eerst door het lichaam worden omgezet in de actieve vorm van folaat om te kunnen worden gebruikt. Dit omzettingsproces is niet bij iedereen even efficiënt, vooral niet bij mensen met de MTHFR-polymorfisme. Quatrefolic® biedt folaat in zijn actieve vorm, (6S)-5-methyltetrahydrofolate, waardoor het direct beschikbaar is voor gebruik door het lichaam, zonder de noodzaak van omzetting. Dit maakt Quatrefolic® de beste keuze voor diegenen die de maximale voordelen van folaat willen benutten zonder zich zorgen te maken over het omzettingsproces.

Kan je een foliumzuur tekort hebben?

Er zijn specifieke omstandigheden en levensfasen waarin de behoefte aan foliumzuur toeneemt. Dit geldt vooral voor vrouwen die zwanger zijn of een zwangerschap plannen, aangezien foliumzuur een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de foetus. Mensen die niet regelmatig foliumzuurrijke voeding zoals donkergroene bladgroenten en citrusvruchten consumeren, kunnen ook een verhoogde behoefte aan deze vitamine hebben. Ouderen en individuen met bepaalde levensstijlkeuzes die invloed kunnen hebben op de opname van voedingsstoffen, kunnen ook baat hebben bij extra foliumzuur. Het gebruik van een supplement zoals Foliumzuur Actief kan helpen om aan deze verhoogde behoeften te voldoen en een optimale folaatstatus te ondersteunen.

Welk eten bevat veel foliumzuur?

Natuurlijke bronnen van folaat omvatten donkergroene bladgroenten, citrusvruchten, bonen, erwten, en volkoren producten. Echter, voor veel mensen is het moeilijk om via alleen voeding voldoende foliumzuur binnen te krijgen, waardoor suppletie een goede optie kan zijn.

Artikelcode: GN-647
EAN-code: 8719323302143
Blogberichten (3)
Samenstelling
Inhoud 90 veganistische tabletten
Samenstelling per dagdosering (= 1 tablet): %DRI
Foliumzuur (folaat/vit.B11)
(5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®)
400 µg 200

DRI: Dagelijkse Referentie Inname
µg = mcg

Ingrediënten
vulstof (microkristallijne cellulose), antiklontermiddelen (plantaardige magnesiumstearaat, siliciumdioxide), vitamine B11 (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®).
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis

Dit voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
Neem 1x daags 1 tablet bij de maaltijd in.

Begin met het innemen van Foliumzuur Actief zodra je zwangerschapsplanning start en blijf het dagelijks gebruiken gedurende de zwangerschap, of volg het advies van je zorgverlener. Dit voedingssupplement kan, voor zover bekend, in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. Geschikt bij kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!