Mannen

Mannen verschillen op vele fronten van vrouwen, ook in hun voedingsbehoeften. Gedurende verschillende levensfases hebben mannen specifieke voedingstoffen nodig ter ondersteuning van hun gezondheid en vitaliteit. Denk aan weerstand, energieniveau, testosterongehalte en ondersteuning bij het ouder worden. Golden Naturals heeft diverse producten in het assortiment met vitaminen, mineralen, kruidenextracten, antioxidanten en andere hoogwaardige nutriënten met specifieke aandacht voor de behoeften van de man.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Het lijkt misschien niet altijd zo, maar het mannelijk lichaam is echt een wonder van de natuur. Ga je mee op reis door ons eigen lichaam? In dit artikel gaan we dieper in op twee hot items: de prostaat en testosteron.

Het mannelijk lichaam: Bouw en vorm

Er zijn best wat dingen die mannen uniek maken. Denk aan de brede schouders, de extra spiermassa of die specifieke lichaamsbeharing. Dit alles danken we aan één ding: het hormoon testosteron.

Testosteron

Testosteron, het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, is een essentiële bouwsteen van het mannelijk lichaam. Tijdens de puberteit zorgt het voor de ontwikkeling van die typische mannelijke kenmerken. Ja, we hebben het over lichaams- en gezichtshaar, die zwaardere stem en de groei van de spieren. Maar dat is niet alles! Testosteron heeft ook invloed op de seksdrive en speelt een rol bij de productie van rode bloedcellen en sperma.

Voortplantingssysteem: Van sperma tot voortplanting

Bij het voortplantingsproces hebben mannen een niet te onderschatten taak.

De prostaat: Een sleutelspeler in vruchtbaarheid

In het voortplantingssysteem speelt de prostaat een belangrijke rol. Dit kleine orgaantje zorgt voor een groot deel van het vocht waarin het zaad zwemt, wat cruciaal is voor voortplanting. Ook zorgt de prostaat voor een gezonde urinestroom, vanwege zijn positie rond de plasbuis.

De prostaat en testosteron: Gezondheidsaandachtspunten

Hoewel problemen zich in elk deel van ons lichaam kunnen voordoen, is het goed om de prostaat en het testosteronniveau extra in de gaten te houden. Je prostaat kan groeien en lage testosteronniveaus leiden tot vermoeidheid, verminderd libido en stemmingswisselingen.