FAQ’s Golden Naturals

Waarom zitten supplementen van Golden Naturals in een plastic potje en niet in een potje van glas?

Het materiaal dat Golden Naturals gebruikt, is stevig genoeg om de kwaliteit en houdbaarheid van onze producten te garanderen. Bovendien is het enorm licht van gewicht. Dankzij het lichte materiaal kunnen we de supplementen efficiënter transporteren dan in glas. Dit betekent in de praktijk minder transportkosten en -middelen én minder brandstof.

Het voordeel van glas is dat het -op het eerste oog- goed te recyclen is. Het is echter ook zwaar en breekbaar materiaal. Bovendien bestaat een potje nooit volledig uit glas omdat altijd een plastic of aluminium deksel nodig is om het goed af te sluiten.

FAQWat is de aanbevolen dagelijkse dosis voor de supplementen?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vind je op het etiket. Alle producten van Golden Naturals zijn zorgvuldig samengesteld en voldoen aan de eisen zoals die zijn vastgesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit geldt ook voor de wettelijk toegestane maximale (dag)doseringen van bestanddelen in onze supplementen. Uiteraard is het belangrijk dat je de op het etiket aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt. Indien je in behandeling bent bij een arts of gezondheidsprofessional, raden we je aan om in overleg je individuele behoefte te bepalen.

Waarom zijn de Golden Naturals-supplementen hoger gedoseerd dan de in Europese wetgeving aanbevolen dagelijkse hoeveelheden?

In Nederland wordt voor voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen uitgegaan van Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden (ADH). Echter, er kunnen situaties zijn, zoals een erg drukke periode, intensief sporten of een zwangerschap, waarin je meer voedingsstoffen verbruikt. De ADH-waarde is dan mogelijk ontoereikend. Om ook in deze situaties je gezond en fit te blijven voelen en goed te kunnen blijven presteren, gaan wij in onze producten uit van optimale doseerhoeveelheden (ODH's) . Dit zijn hogere doseringen die ook in perioden van verhoogde behoefte voldoende ondersteuning kunnen bieden.

Op de verpakking van Golden Naturals-producten zie ik de afkorting DRI staan. Wat is het verschil tussen ADH en DRI?

De afkorting DRI staat voor Dagelijkse Referentie Inname. ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. ADH is in feite de voorganger van DRI; ze betekenen allebei hetzelfde. DRI’s zijn richtlijnen die door de Europese Commissie zijn vastgesteld. Deze richtlijnen hebben alleen betrekking op vitamines en mineralen en gelden dus bijvoorbeeld niet voor kruiden. De DRI wordt altijd uitgedrukt in percentages (%).

Mag ik supplementen van Golden Naturals combineren met geneesmiddelen?

Op onze etiketten en verpakkingen vermelden wij altijd wanneer een product niet in combinatie met bepaalde medicijnen mag worden gebruikt. Check vóór aankoop dus altijd de gebruiksaanwijzing. Sowieso is het verstandig om vóór gebruik van supplementen een arts of gezondheidsprofessional te raadplegen in geval van kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Het is belangrijk om in overleg je individuele behoefte te bepalen.

Kunnen supplementen in kwaliteit achteruit gaan tijdens het bewaren?

Al onze supplementen hebben op het etiket een uiterste houdbaarheidsdatum vermeld staan. De kwaliteit is tijdens deze periode gegarandeerd, mits je het product ook bewaard volgens bewaaradvies (koel, droog en donker). Bewaar je supplementen nooit in een vochtige omgeving, maar op een koele, donkere plaats, zoals een keukenkastje (niét in de koelkast; behalve als dit expliciet op het etiket vermeld staat). Meer tips voor het bewaren van capsules/tabletten? Je leest er alles over in deze blog.

Waarom heeft urine vaak een felgele kleur na gebruik van een vitamine B-complex of een multivitaminensupplement?

De wateroplosbare vitamines zijn vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur) en B12 en vitamine C. Deze vitamines zitten voornamelijk in het vocht dat in voedingsmiddelen zit. Ons lichaam kan deze wateroplosbare vitamines (met uitzondering van vitamine B12) niet goed opslaan; het overtollige deel verlaat het lichaam via de urine. Dit effect is duidelijk zichtbaar bij riboflavine (vitamine B2), dat van zichzelf al een intens gele kleur heeft. Hierdoor krijgt je urine een fellere gele kleur. Maak je geen zorgen; dit effect is normaal.

Ik heb problemen met doorslikken van (grote) capsules en tabletten, wat kan ik het beste doen?

In principe kun je alle capsules zonder problemen openmaken. Vervolgens kan je de inhoud mengen met (vloeibaar) voedsel, zoals yoghurt of iets anders dat goed mengbaar is, en innemen. Grote tabletten kun je dankzij het ‘breekstreepje’ in het midden meestal gemakkelijk doormidden breken en in twee keer innemen. Meer tips voor consumptie van grote capsules/tabletten? Je leest er alles over in deze blog.

Wanneer kan ik mijn (multi)vitaminenpreparaat het beste innemen?

Voor een optimale opname van je multivitaminenpreparaat kun je de capsule of het tablet het beste tijdens de maaltijd innemen.