Hormoonbalans

Ons lichaam is in staat om stofjes aan te maken die allerlei lichaamsfuncties regelen en processen beïnvloeden: hormonen. Denk aan voortplanting, stofwisseling, groei en ontwikkeling. En niet te vergeten: gedrag, gevoel en emoties. Een ongezonde levensstijl, stress, onvoldoende slaap en snelle suikers kunnen onze hormoonbalans stevig ontregelen. Golden Naturals heeft enkele doeltreffende producten ontwikkeld die je hormonen in balans houden.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn hormonen en wat doen ze?

Ons lichaam maakt zelf stoffen aan die allerlei lichaamsfuncties regelen en processen beïnvloeden: hormonen. Hormonen kun je beschouwen als ‘signaalstofjes’, ook wel neurotransmitters genoemd. De invloed van onze hormonen is groot; ze ‘regelen’ onder meer de werking van voortplantingsorganen, stofwisseling, slaapcyclus, groei en ontwikkeling. En niet te vergeten: ons gedrag, humeur, gevoel en emoties. Je weet wellicht dat de hormoonbalans voor vrouwen anders werkt dan voor mannen. Bij mannen worden hormonen in de testikels aangemaakt en bij vrouwen gebeurt dat in de eierstokken. Als je je niet lekker voelt of je lichaam functioneert niet zoals je wilt, denk je misschien niet als eerste aan je hormonen. Toch kunnen allerlei kwaaltjes wel degelijk door deze signaalstoffen veroorzaakt worden. Een ongezonde levensstijl, stressmomenten, onvoldoende slaap en beweging en het eten van snelle suikers kunnen je hormoonbalans stevig ontregelen. Onderzoek toont aan dat hormonen ook effect hebben op je eetlust en vetopslag en daardoor dus je gewicht kunnen beïnvloeden.

Hoe houd je je hormonen in balans?

Over het algemeen is ons lichaam prima in staat om het hormonale systeem goed te laten functioneren. Soms kan het gebeuren dat je hormonen (licht) uit balans zijn. Het zijn meestal vrouwen die te maken krijgen met zo’n verstoorde hormoonbalans. Wat kun je daaraan doen? Naast supplementen voor je hormoonbalans is het eten van goede voeding aan te raden. Vermijd suiker (en suikerhoudende drankjes!) en bewerkte koolhydraten zoals witbrood en pasta. Eet gezonde, natuurlijke vetten zoals kokosolie, olijfolie, vette vis, noten en avocado’s. Zorg ook voor genoeg eiwitten zoals eieren, amandelen, ongezoete kwark, quinoa en peulvruchten. Het eten van vezelrijk eten zoals rode bieten, bruine bonen, broccoli en zoete aardappel stimuleert de hormonen die je een vol en verzadigd gevoel geven. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een goede nachtrust (minimaal 7 uur slaap) hebt en dat je overdag voldoende beweegt. Daarmee versterk je niet alleen je botmassa en spieren, ook voor je hormonen worden gestimuleerd om actief aan het werk te gaan.

Wil je supplementen voor je hormoonbalans kopen?

Naast bovenstaande tips kun je ook kiezen voor een supplement als ondersteuning van je hormoonbalans. Er zijn veel supplementen voor je hormoonbalans op de markt, zowel capsules als tabletten en voor vrouwen én voor mannen. Golden Naturals heeft enkele doeltreffende producten die helpen je hormonen in balans te houden. Op deze pagina kun je eenvoudig producten bestellen. Ga je liever voor een persoonlijk advies naar de winkel? Een overzicht van alle verkooppunten met onze producten in het assortiment vind je hier