Golden Naturals
Multiple Magnesium 200 mg
60
veganistische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
97% of 100
_Golden Naturals Multiple Magnesium 200 mg 60 tabl GN-470

Multiple Magnesium 200 mg

Golden Naturals
60
veganistische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
97% of 100
Normale prijs € 20,95 Speciale prijs € 15,70
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Multiple magnesium 200 mg: alle essentiële magnesiumvormen in één capsule

Heb je behoefte aan een magnesium supplement? Maar weet je niet goed welke vorm het beste voor je is? Lees dan vooral verder! Golden Naturals Multiple Magnesium 200 mg is een supplement met de maximale voordelen van alle magnesiumvormen. Dit komt omdat er vijf verschillende vormen magnesium zijn gecombineerd in één tablet. Zo ervaar je de voordelen van alle vormen, maar hoef je niet verschillende tabletten per dag te slikken.

  • 5 verschillende, goed opneembare, magnesiumverbindingen gecombineerd in één tablet. De magnesiumverbindingen zijn magnesiumcitraat, magnesiumbisglycinaat, magnesiumtauraat, magnesiumpidolaat en magnesiumglycerofosfaat.
  • Magnesium heeft vele talenten. Het is goed voor de spieren en het celdelingsproces. Maar het is ook van belang voor het zenuwstelsel en de hersenen. Het helpt ook om vermoeidheid en moeheid te verminderen.
  • Een samenstelling verrijkt met meer dan alle magnesium, namelijk ook vitamine B6, vitamine D3, taurine, BioPerine®.

Waarom Multiple Magnesium?

Magnesium is een mineraal met vele talenten. Het is goed voor de spieren. Zo speelt het een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Maar daar blijft het zeker niet bij. Magnesium draagt ook bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en het proces van celvernieuwing.

Ook is dit mineraal van belang voor het zenuwstelsel. Het speelt een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen en daarbij heeft het een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Magnesium staat ook bekend als een mineraal voor de hersenen. Zo is het betrokken bij het geheugen en het leervermogen. Het is goed voor het concentratievermogen en het draagt bij aan een heldere geest en geestelijke energie.

Iedereen heeft er wel eens last van, een moment van vermoeidheid. Helemaal niet gek met onze drukke leefstijl, maar het kan wel vervelend zijn. Magnesium ondersteunt het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. 

Wat is het verschil tussen alle verschillende vormen magnesium?

Magnesium is in verschillende vormen beschikbaar in voedingssupplementen. Magnesium is in alle verbindingen hetzelfde, alleen de stof waaraan magnesium is gebonden, verschilt. Dit heeft invloed op de opname en werking in het lichaam. Golden Naturals Multiple Magnesium 200 mg combineert daarom vijf goed opneembare magnesiumverbindingen in één tablet: magnesiumcitraat, magnesiumbisglycinaat, magnesiumtauraat, magnesiumpidolaat en magnesiumglycerofosfaat.

Magnesiumbisglycinaat
Deze vorm is zeer bekend onder de meeste van ons. Magnesiumbisglycinaat is een chelaat van magnesium gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Een eigenschap van deze verbinding is dat deze zeer goed opneembaar is en in staat is om de bloed-hersenbarrière te passeren. Hierdoor ondersteunt het de geest, hersenen.

Magnesiumtauraat
Dit is een vorm van magnesium gebonden aan het aminozuur taurine. Magnesiumtauraat is bekend vanwege de synergistische werking van magnesium en taurine. Ook deze verbinding is, net als de bisglycinaat, in staat om de bloed-hersenbarrière te passeren.

Magnesiumcitraat
Dit is - samen met magnesiumbisglycinaat - de bekendste vorm van magnesium. Het is tevens ook de meest aangeboden vorm en dat is niet voor niets. Deze vorm van magnesium is gebonden aan citroenzuur en is voornamelijk goed voor het lijf, voor de spieren.

Magnesiumpidolaat
Magnesiumpidolaat is een vorm van magnesium gebonden aan pidolzuur, een metaboliet van het aminozuur tryptofaan. Deze vorm wordt goed opgenomen in de rode bloedcellen.

Magnesiumglycerofosfaat
Dit is een magnesiumzout gebonden aan glycerolfosfaat en speelt voornamelijk een rol in het celdelingsproces en de energiemetabolisme.

Elk van deze magnesiumvormen heeft specifieke eigenschappen. In dit product zitten vijf verschillende vormen magnesium, waardoor je van elke vorm de voordelen kan ervaren. 

Een samenstelling met meer dan alleen verschillende magnesiumvormen…

Naast de vijf verschillende magnesium soorten biedt dit supplement meer. Zo is het verrijkt met vitamine B6, vitamine D3, taurine en BioPerine®. Deze ingrediënten versterken werking van magnesium doordat ze op dezelfde gebieden actief zijn.

Vitamine B6
Vitamine B6 is ook bekend als pyridoxaal-5’-fosfaat. Dit is de best opneembare vorm, namelijk de biologisch actieve vorm. Deze vorm kan gelijk gebruikt worden door het lichaam en hoeft niet eerst omgezet te worden. Vitamine B6 levert een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren, maar helpt ook energie vrij te maken uit voeding. Het helpt bij futloosheid en vermoeidheid, door het gebrek aan energie te verminderen. Deze vitamine draagt bij tot een normale psychologische functie, zoals de gemoedstoestand, het geheugen en de concentratie.

Vitamine D3

Vitamine D3 is in de vorm van cholecalciferol uit plantaardige bron, wat dit supplement geschikt voor veganisten maakt. Vitamine D3 staat bekend als ‘zonlicht uit een potje’, maar heeft veel meer positieve eigenschappen dan alleen dat. Denk bijvoorbeeld aan je spieren, botten en tanden.

Taurine
Taurine is een aminozuurachtige stof die van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Deze stof komt ook van nature voor in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivelproducten.

BioPerine®
BioPerine®  is een geregistreerd handelsmerk en een gepatenteerd extract afkomstig van zwarte peper (Piper nigrum). Het toevoegen van BioPerine® kan de effectiviteit van supplementen verhogen door ervoor te zorgen dat meer van de actieve ingrediënten door het lichaam worden opgenomen.

Wat is het verschil met andere magnesium supplementen?

Over het algemeen zijn magnesium supplementen in één specifieke vorm te koop, denk aan magnesiumbisglycinaat of magnesiumcitraat. Iedere vorm heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. In Multiple Magnesium 200 mg zitten vijf verschillende vormen gecombineerd, wat dit product bijzonder maakt in de markt.

Artikelcode: GN-470
EAN-code: 8718164647604
Blogberichten (11)
Samenstelling
Inhoud 60 veganistische tabletten
Samenstelling per dagdosering (= 2 tabletten): %DRI*
Magnesium-L-pidolaat 484 mg
  waarvan elementair magnesium 40 mg 11
Magnesiumtauraat 460 mg
  waarvan elementair magnesium 40 mg 11
Magnesiumbisglycinaat 363 mg
  waarvan elementair magnesium 40 mg 11
Magnesiumglycerofosfaat 363 mg
  waarvan elementair magnesium 40 mg 11
Magnesiumcitraat 266 mg
  waarvan elementair magnesium 40 mg 11
Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat) 1,5 mg 107
Vitamine D3 (cholecalciferol uit mos, 200 I.E.) 5 µg 100
Taurine 10 mg **
BioPerine® voor optimale opname 3 mg **
(Piper nigrum L. extract)

* Dagelijkse Referentie Inname (DRI)
** Geen wettelijke DRI vastgesteld
µg = mcg

Ingrediënten
magnesium (L-pidolaat, tauraat, bisglycinaat, glycerofosfaat, citraat), vulstoffen (microkristallijne cellulose, calciumcarbonaat DRI 13%), verdikkingsmiddelen (plantaardige olie, hydroxypropyl cellulose), antiklontermiddel (vetzuurzouten), glansmiddel (cellulose), taurine, vitaminen, BioPerine® (Piper nigrum L. extract).

Geschikt voor veganisten.
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis

Dit product is een voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
Als startdosering 1 keer per dag 2 tabletten ’s ochtends na het ontbijt met water innemen. Magnesium kan beter opgenomen worden wanneer het samen met voedsel wordt ingenomen. Aangezien magnesium een rol speelt bij de productie van energie en spierfunctie, kan het helpen om het supplement in de ochtend in te nemen zodat je je gedurende de dag energieker kunt voelen.

Deze aanbevolen hoeveelheid mag ook verdeeld over de dag worden ingenomen. Indien gewenst, kan later worden overgegaan naar een onderhoudsdosering van 1 tablet per dag. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar adviseren wij een dosering van 1 tablet per dag. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Dit voedingssupplement kan, voor zover bekend, in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. Geschikt bij kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Gemiddeld:
Waardering:
97% of 100
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!