(Multi) vitaminen

Vitaminen spelen een grote rol bij groei, herstel en goed functioneren van ons lichaam. Van groot belang dus voor onze algehele gezondheid. Vitaminen komen van nature voor in onze voeding: ons lichaam maakt ze zelf niet of onvoldoende aan. Een supplement kan deze behoefte aanvullen.

Filteren
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

(Multi)vitaminepillen helpen je vitaminepeil aanvullen

Om goed te kunnen groeien, herstellen en functioneren, heeft ons lichaam vitaminen nodig. Vitaminen vind je van nature in onze voeding, maar vitaminepillen kunnen deze behoefte aanvullen. Ons lichaam maakt namelijk zelf geen of niet genoeg vitaminen aan. Heb je bijvoorbeeld een vitamine D tekort? Of een tekort aan B12? Dan kunnen vitaminesupplementen je ondersteunen.

Wat zijn vitamines?

Vitaminen zijn stoffen die van nature voorkomen in bijvoorbeeld eten en drinken. Elke vitamine heeft z'n eigen rol in de processen in ons lichaam en draagt zo bij aan de gezondheid. Zo helpt vitamine C je weerstand een handje en is vitamine D belangrijk om je botten sterk te houden. Als je niet genoeg vitamines binnenkrijgt, kun je extra vitamines innemen door vitaminepillen te gebruiken.

Wanneer kun je vitaminepillen slikken?

Twijfel je of je gezond genoeg eet? Ben je aan het lijnen? Of kom je overdag niet vaak buiten? Dan kan een vitaminesupplement tekorten helpen voorkomen. Ook zijn er vitaminepillen verkrijgbaar voor speciale doelgroepen zoals kinderen, tieners, zwangere vrouwen of sporters. Wist je bijvoorbeeld ook dat we speciale vegetarische of veganistische vitaminetabletten hebben?

De verschillende soorten vitaminetabletten

Vitaminesupplementen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn aparte pillen met bijvoorbeeld vitamine C, maar ook combinatiepillen met verschillende vitaminen. Dit laatste type noemen we multivitaminen. Maar ook de vorm van de vitaminesupplementen verschilt. In ons assortiment vind je capsules, kauw-, smelt- of zuigtabletten.

We helpen je graag met vragen

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Of heb je vragen over een bepaald vitaminesupplement? Neem dan gerust contact met ons op.