Golden Naturals
Vitamine E 400 IE
60
softgel capsules
Vitamine E 400 IE 60 softgel capsules GN-655-10

Vitamine E 400 IE

Golden Naturals
60
softgel capsules
Normale prijs € 19,95 Speciale prijs € 14,95
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Waarom is Vitamine E 400 IE onmisbaar voor jouw gezondheid?

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de gezondheid van je cellen kunt ondersteunen? Of waarom sommige mensen een stralendere huid hebben dan anderen? Het antwoord ligt mogelijk bij een kleine helper: Vitamine E.

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Natuurlijke bronnen van vitamine E zijn onder meer plantaardige oliën zoals zonnebloemolie en tarwekiemolie, noten zoals amandelen en hazelnoten, zaden zoals zonnebloempitten, en groene bladgroenten zoals spinazie en broccoli.

Vitamine E is niet zomaar een vitamine; het is een essentieel schild dat je cellen helpt beschermen tegen de dagelijkse invloeden van buitenaf. Het is een antioxidant en staat bekend om zijn celbeschermende eigenschappen, waardoor je huid er niet alleen gezonder uitziet, maar ook zo aanvoelt. Maar dat is nog maar het begin.

  • Natuurlijke bescherming: Elke dag werkt Vitamine E hard om je cellen/weefsels te beschermen tegen de invloed van vrije radicalen.
  • Huidgezondheid: Vitamine E ondersteunt de gezondheid van je huid en draagt bij aan het behoud van gezond weefsel.
  • Sterkere afweer: Het ondersteunt de natuurlijke afweer van je lichaamscellen, waardoor je beter bent uitgerust tegen externe stressfactoren.
  • Hoogwaardige bron: De Vitamine E 400 IE komt uit natuurlijke bronnen en is zo samengesteld dat je lichaam het gemakkelijk kan opnemen.
  • Geoptimaliseerde beschikbaarheid met gemengde tocoferolen: De Vitamine E 400 IE maakt gebruik van een mix van verschillende tocoferolen, waardoor de biologische beschikbaarheid van het supplement wordt geoptimaliseerd. Deze gemengde tocoferolen, waaronder alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferolen, bieden een breed spectrum aan antioxidatieve voordelen.

Deze dagelijkse dosis van vitamine E 400 IE (Internationale eenheid), wat gelijkstaat aan 268 mg, is een eenvoudige maar belangrijke stap ter ondersteuning van jouw gezondheid. Met Vitamine E 400 IE kies je dagelijks voor welzijn.

Vitamine E; Sterk antioxidant

Ontdek de antioxidatieve rol van Vitamine E

Vitamine E, een antioxidant, speelt een cruciale rol in de bescherming van onze cellen en weefsels. Denk hierbij aan huidcellen, bloedcellen, zenuwcellen, immuuncellen, spierweefsel en oogweefsel. Vitamine E helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen, die schade aan cellen kunnen veroorzaken en bijdragen aan het verouderingsproces. Door zijn celbeschermende actie ondersteunt vitamine E de conditie van cellulaire structuren en weefsels, waardoor onze lichaam gezond en veerkrachtig blijft tegen externe invloeden. Zo helpt het de cellen te beschermen tegen vervuiling en zonlicht (UV-straling). Dit maakt vitamine E een onmisbaar element in ons dagelijks welzijn, essentieel voor iedereen die zijn gezondheid op cellulair niveau wil ondersteunen.

Hoe vitamine E van betekenis is bij de huidgezondheid

In onze huidcellen speelt vitamine E een belangrijke rol door te helpen de huid stevig en elastisch te houden. Dit doet het door de basisstructuur van onze huid te ondersteunen, waardoor onze huid mooi en gezond blijft. Ook helpt vitamine E onze huid te beschermen tegen elementen die het ouder kunnen maken, zoals de afname van collageen, dat zo belangrijk is voor de stevigheid van onze huid.

Daarnaast is vitamine E geweldig in het ondersteunen van het natuurlijke herstelproces van de huid. Dit betekent dat het kan helpen de zichtbaarheid van littekens te verminderen en te zorgen voor een egale huidskleur. Door zijn helende eigenschappen draagt vitamine E bij aan een stralend uiterlijk en een veerkrachtige huid.

Door de antioxidatieve eigenschappen en zijn rol in het ondersteunen van de celvernieuwing, helpt vitamine E niet alleen de huid te versterken tegen externe stressfactoren, maar bevordert het ook een gezonde, stralende huid van binnenuit. Regelmatige inname van vitamine E, via voeding of supplementen, is daarom een uitstekende strategie voor iedereen die zijn huid gezond en vitaal wil houden.

Vitamine E voor een sterk afweersysteem

Een van de opvallende eigenschappen van vitamine E is zijn vermogen om de cellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling en UV-straling. Stel je voor dat je op een zonnige dag buiten loopt in een grote stad; je huid wordt niet alleen blootgesteld aan de zon, maar ook aan vervuilende stoffen uit de omgeving. Deze elementen kunnen vrije radicalen genereren, wat kleine, agressieve deeltjes zijn die je cellen kunnen beschadigen.

Vitamine E werkt als een schild dat deze vrije radicalen neutraliseert voordat ze schade kunnen aanrichten. Dit proces helpt bij het beschermen van de huidcellen tegen vroegtijdige veroudering en ondersteunt het behoud van een gezonde huidstructuur. Bovendien draagt het bij aan het onderhoud van het immuunsysteem, dat essentieel is voor het afweren van bepaalde invloeden.

Deze beschermende rol van vitamine E maakt het een waardevol ingredient voor iedereen die zich bevindt in omgevingen waar blootstelling aan zonlicht en luchtvervuiling frequent voorkomt.

verschillende doelgroepen vitamine E, sportieve mensen, oudere mensen, jongere mensen

Waarom vitamine E belangrijk is voor actieve mensen en sporters

Voor mensen met een actieve levensstijl en sporters kan vitamine E bijzonder geschikt zijn. Dit komt omdat vitamine E helpt bij de bescherming tegen oxidatieve stress die toeneemt tijdens intensieve lichamelijke activiteiten. Tijdens sporten en zware trainingen produceren onze lichamen meer vrije radicalen, die schadelijk kunnen zijn en het herstelproces kunnen vertragen.

Vitamine E speelt een cruciale rol in het neutraliseren van deze vrije radicalen, waardoor de cellulaire schade die ze kunnen veroorzaken, wordt verminderd. Dit is essentieel voor sporters omdat het helpt om de spieren en andere weefsels gezond te houden, wat leidt tot betere prestaties en sneller herstel na de training.

Bovendien ondersteunt vitamine E indirect het immuunsysteem, dat onder druk kan staan door lichamelijke inspanning. Dit doet het door de cellulaire stabiliteit te bewaren, waardoor de functie van immuuncellen effectief blijft. Door het verminderen van de schade door vrije radicalen, vooral na fysieke inspanning of blootstelling aan vervuiling, kan vitamine E bijdragen aan een robuuster immuunsysteem. Daarom wordt sporters vaak geadviseerd om te zorgen voor een adequate inname van antioxidanten, inclusief vitamine E, als onderdeel van een voedingsstrategie.

Gebruikersdoelgroep

Jij bent misschien wel de perfecte kandidaat voor Vitamine E 400 IE als je valt binnen een van onze primaire doelgroepen. Ontdek of dit supplement bijzonder relevant is voor jou:

  • Actieve volwassenen en sporters: Zoals hierboven al uitvoerig beschreven helpt vitamine  E je spieren te beschermen tegen de stress van lichamelijke inspanning en bevordert het een sneller herstel na je workouts. Het ondersteunt ook je immuunsysteem, wat essentieel is wanneer je je lichaam vaak pusht tot het uiterste.
  • Ouderen: Naarmate je ouder wordt, heeft je lichaam meer moeite om zichzelf te herstellen en te beschermen tegen milieu-invloeden zoals UV-straling en vervuiling. Vitamine E kan jou helpen door zijn antioxidatieve eigenschappen die de cellen beschermen en de huid gezond houden.
  • Mensen met aandacht voor gezonde weefsels en cellen: Als je een hoger risico loopt op bijvoorbeeld issues met je hart of cholesterol, kan Vitamine E een waardevolle toevoeging zijn aan je dieet. Het helpt, als antioxidant, bij het beschermen van je hart en bloedvaten tegen oxidatieve schade.
  • Iedereen die extra huidverzorging nodig heeft: Vitamine E is een essentiële bondgenoot voor je huid. Het beschermt de huidcellen tegen oxidatieve schade door UV-straling en vervuiling, en helpt zo de huidbarrière te versterken. Dit is cruciaal voor het behouden van vocht in de huid. Daarnaast bevordert vitamine E de huidelasticiteit en textuur door de celvernieuwing en het herstelproces te ondersteunen. Hoewel het niet direct hydrateert zoals water, verbetert het toch de algehele huidgezondheid, waardoor je huid er stralender en gezonder uitziet.

Denk aan Vitamine E als een eenvoudige stap die je kunt nemen om te investeren in jouw welzijn voor de lange termijn.

Artikelcode: GN-655
EAN-code: 8719323302228
Blogberichten (2)
Samenstelling
Inhoud 60 softgel capsules
Samenstelling per dagdosering (= 1 capsule) %DRI
Vitamine E (D-alfa tocoferol, 400 I.E.) 268 mg 2233
Tocoferolen gemengd (D-alfa, D-bèta, D-gamma en D-delta tocoferolen) 15 mg **

DRI: Dagelijkse Referentie Inname
** Geen wettelijke DRI vastgesteld
I.E.: Internationale Eenheden

Ingrediënten
natuurlijke vitamine E (D-alfa tocoferol) olie, capsulehuls (rundergelatine, geleermiddel (glycerine), gezuiverd water), vulstof (zonnebloemolie), natuurlijke tocoferolenmix.
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis

Dit product is een voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
1x daags 1 capsule bij voorkeur tijdens een maaltijd met water innemen. Het innemen van vitamine E met een maaltijd helpt de opname, vooral als de maaltijd vetten bevat. Vitamine E is vetoplosbaar, wat betekent dat het beter wordt opgenomen wanneer het wordt ingenomen met voedingsvetten. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Dit voedingssupplement kan, voor zover bekend, in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. Geschikt bij kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!