Probiotica

Probiotica zijn goede, levensvatbare bacteriën die van nature in ons spijsverteringsstelsel voorkomen. Onze probioticaproducten bestaan uit meerdere stammen van de belangrijkste soorten micro-organismen. Dankzij gebruiksvriendelijke, maagsapresistente capsules zijn ze goed opneembaar. Dat betekent dat ze onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen: de darmen.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Wat is probiotica?

Probiotica zijn gunstige bacteriën die van nature in ons spijsverteringsstelsel (mond, maag, darmen) voorkomen. Daar helpen ze ons lichaam bij het verteren van voedsel. Probiotica komt uit het Grieks en betekent vrij vertaald ‘voor het leven’. Probiotica zorgen ervoor dat we een goede darmflora hebben én houden. Je zou ze kunnen beschouwen als onmisbare schoonmakers en bewakers van onze darmen. Een gezonde darmflora is belangrijk voor een normale spijsvertering en stoelgang.

Welke vormen van probiotica zijn er?

De nuttige probiotica-bacteriën zitten van nature in probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en kefir. Er zijn ook veel goede probiotica in supplementvorm verkrijgbaar. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van diverse factoren. Zo zijn er verschillende probiotica-producten voor specifieke groepen, zoals probiotica voor baby’s, probiotica voor kinderen of probiotica voor tijdens de zwangerschap. Probiotica zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen. Denk aan probiotica (kauw)tabletten, probiotica capsules en pro poeder.

Wat zeggen ‘stammen’ over probiotica?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een probiotica-product met meerdere stammen effectiever is dan een product met slechts één stam. Elke darmflora is uniek, maar de bacteriën in een goed probiotica-supplement komen meestal overeen met de belangrijkste bacteriestammen die bij een mens in grote getalen in de darm voorkomen, zoals Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis en Lactobacillus rhamnosus. Dit zijn verreweg de meest bekende ‘superstammen’ die veelvuldige onderzocht en beschreven zijn in wetenschappelijke studies en publicaties. Alle probiotica-producten van Golden Naturals zijn samengesteld uit meerdere stammen waaronder de bovengenoemde superieure stammen.

Nuttige cofactoren bij een probiotica kuur

Aan de probiotica-producten van Golden Naturals zijn diverse nuttige cofactoren toegevoegd. Een daarvan is prebioticum (inuline). Prebiotica worden afgebroken door de bacteriën in de dikke darm, dit proces heet fermentatie. In feite dienen prebiotica als voedsel voor die bacteriën. Met name de groei van lactobacillen en bifidobacteriën in de darm wordt hiermee gestimuleerd én ze hebben een betere overlevingskans. De combinatie van pre- en probiotica noemen we synbiotica. Ter ondersteuning van het immuunsysteem bevatten onze probiotica-producten ook vitamine C, en vitamine A dat goed is voor de slijmvliezen.

Wat is de beste probiotica?

De beste probiotica is probiotica die ongeschonden op de plek van bestemming aankomen waar ze hun werk kunnen doen. Hoe voorkom je dat de bacteriën allemaal overlijden in ons maagzuur voordat ze de darmen bereiken? Daar hebben wij aan gedacht! Alle probiotica-producten van Golden Naturals zitten in gebruiksvriendelijke, maagsapresistente capsules. Dat betekent dat de werkzame bestanddelen niet worden aangetast door maagzuur en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen: de darmen.

Heeft probiotica bijwerkingen?

Er zijn geen ongewenste bijwerkingen van probiotica bekend. Toch kunnen er wel milde bijwerkingen ontstaan bij het nemen van probiotica. Hierbij kun je denken aan buikpijn, diarree of een opgeblazen gevoel. Uiteraard doen we onze uiterste best om je zo volledig mogelijk te informeren over de inhoud en werking van al onze Golden Naturals-producten. Helaas kunnen we geen (volledige) informatie verstrekken over alle toepassingen en mogelijke bijwerkingen van probiotica capsules. Heb je nog vragen? Neem contact op! We zijn bereikbaar tijdens kantooruren op +31(0)499-440222.

Wil je probiotica kopen?

Op deze pagina kun je eenvoudig probiotica bestellen. Ga je liever voor een persoonlijk advies naar de winkel? Een overzicht van alle verkooppunten met onze producten in het assortiment vind je hier.