Detox

Reinig je lichaam, voel je fitter en val ook nog eens natuurlijk af: detoxen is goed voor de gezondheid, verhoogt je energieniveau en vermindert vage klachten. Deze grondige reiniging van het lichaam heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand waardoor je je snel weer sterk en energiek voelt.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Een detox kuur: iets voor jou?

Na de feestdagen, aan het begin van een nieuw jaar en vóór of juist na een vakantie met veel lekker eten en drinken: allemaal momenten waarop veel mensen behoefte hebben aan een detox kuur of detox dieet. Om het lichaam te reinigen of om wat kilootjes kwijt te raken. Een detox kuur of een detox sapkuur is een populaire methode om (sneller) af te vallen en/of gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het reinigt je lichaam, je voelt je fitter en valt ook nog eens af. Kortom, een detox kuur eventueel in combinatie met detox pillen, is goed voor je gezondheid, helpt je energieniveau en vermindert vage kwaaltjes. En wist je dat grondige reiniging van het lichaam ook een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand? Reden genoeg om er eens meer over te lezen!

Wat is detox?

Het woord ‘de-tox’ staat letterlijk voor het ontdoen van afvalstoffen (toxinen) uit het lichaam. Dat krijgt dagelijks nogal wat te verwerken. Denk aan stress, slechte voeding, alcohol, roken, luchtvervuiling en medicijngebruik. Gelukkig is ons lichaam van nature in staat om een groot deel van die gifstoffen te verwerken. Daar zorgt onze lever voor. Dit slimme en essentiële orgaan ‘knipt’ gifstoffen op in kleine stukjes en zorgt dat de afvalstoffen via de nieren, blaas en darmen worden uitgescheiden.

Detox pillen, detox kuur of detox dieet?

Het geheim van gezondheid en vitaliteit: balans! Zodra je lichaam uit balans is, ga je dat voelen. Er bestaan talloze detox pillen, maar ook een detox kuur of detox sapkuur zijn een goede manieren om het lichaam helpen te reinigen. Hiermee reset je als het ware je lichaam. Je organen kunnen weer optimaal hun werk doen en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Mensen die willen afvallen door middel van een dieet, doen er goed aan om eerst een detox kuur te doen. Op die manier heeft een dieet sneller effect. Liever detox tabletten of capsules? Scroll snel naar beneden om er alles over te lezen.

De fases van een detox kuur

Overweeg je om een detox kuur te gaan doen? Begeleiding van een therapeut kan dan van toegevoegde waarde zijn. Hij/zij kan je advies op maat geven en recepten voor tijdens de kuur. Een standaard detox kuur bestaat doorgaans uit drie fases:

  1. de voorbereidingsfase (5 dagen): in deze fase ga je je normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen.
  2. de reinigingsfase (4-7 dagen): sapvasten met groente en fruitsappen of licht verteerbare voeding.
  3. de opbouwfase (5 dagen): in deze laatste fase ga je weer opbouwen met gezonde voeding.

Tijdens deze kuur is het belangrijk om voldoende (rust)tijd in te plannen voor jezelf. Een saunabezoek, yoga/meditatie, een wandeling in de natuur, goede nachtrust. Op die manier reinig je niet alleen je spijsverteringsstelsel, maar je hele lichaam en geest.

Wat is een detox sapkuur?

Een detox sapkuur (ook wel detox sappenkuur of ‘juice cleanse’ genoemd) vormt vaak een onderdeel van een uitgebreidere kuur/aanpak om gezonder te gaan leven. Een sapkuur is een kuur waarbij je een aantal dagen achter elkaar uitsluitend gezonde, voedzame sapjes drinkt. En dus niets eet! Er bestaan ook sapkuren waarbij je geen vruchtensappen drinkt, maar alleen drankjes zoals water en (kruiden)thee. Het volgen van een detox sapkuur kan je helpen om het afvallen te bevorderen of je streefgewicht te bereiken. Maar bovenal is het de bedoeling om toxische stoffen uit je lichaam te verwijderen. Realiseer je wel dat een detox sapkuur absoluut tijdelijk moet zijn en slechts een onderdeel kan vormen van een gezonde leefstijl. Daar hoort ook een bewust en gezond voedingspatroon bij.

Wil je detox pillen kopen?

Het is slim om tijdens zo’n detox kuur gebruik te maken van ondersteunende supplementen. Er zijn veel detox pillen op de markt, zowel capsules als tabletten. Golden Naturals heeft enkele doeltreffende producten die het lichaam ondersteunen door alle ‘schoonmaakorganen’ in het lichaam te activeren en ondersteunen. Ze fungeren als een lichaamsreinigende kuur en hebben een rijke receptuur van choline in combinatie met plantenextracten zoals boldo en paardenbloem. Op deze pagina kun je eenvoudig detox producten bestellen. Ga je liever voor een persoonlijk advies naar de winkel? Een overzicht van alle verkooppunten met onze producten in het assortiment vind je hier.