Vitamine C

Zorg goed voor jezelf én je weerstand! Golden Naturals heeft diverse supplementen ter ondersteuning van het immuunsysteem met een flinke dosis vitamine C. Naast dat vitamine C goed is voor je weerstand, bevordert het ook de opname van ijzer in het bloed en zorgt het voor een goed functionerend zenuwstelsel.

Filteren
Filteren

Wat doet vitamine C?

Vitamine C heeft verschillende functies in het lichaam, waaronder:

  • Antioxidant: Het beschermt cellen tegen schade door vrije radicalen en helpt andere antioxidanten, zoals vitamine E, te regenereren.
  • Immuniteit: Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem door witte bloedcellen te stimuleren en de productie van antilichamen te bevorderen.
  • Collageensynthese: Vitamine C is van belang voor de productie van collageen, een belangrijk eiwit dat de huid, botten, bloedvaten en andere weefsels ondersteunt.
  • IJzerabsorptie: Het helpt de opname van plantaardig ijzer te verhogen, wat belangrijk is voor de productie van rode bloedcellen en de zuurstofvoorziening van het lichaam.

Hoeveel vitamine C per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en levensfase. Volgens de Nederlandse Gezondheidsraad is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C voor volwassenen 75 mg voor vrouwen en 90 mg voor mannen. Zwangere en borstvoedende vrouwen hebben een hogere behoefte aan vitamine C, respectievelijk 85 mg en 100 mg per dag. In onze producten kiezen we echter vaak voor hogere doseringen vitamine C. Redenen hiervoor zijn:  

  • Verhoogde behoefte: Sommige mensen hebben mogelijk een verhoogde behoefte aan vitamine C vanwege bepaalde omstandigheden of levensstijlfactoren. Rokers, bijvoorbeeld, hebben een hogere behoefte aan vitamine C omdat roken de oxidatieve stress in het lichaam verhoogt. Ook mensen die herstellen van een ziekte of operatie kunnen baat hebben bij extra vitamine C om het genezingsproces te ondersteunen.
  • Verbeterde absorptie: Een hogere dosering vitamine C in supplementen kan helpen om de absorptie ervan te optimaliseren. Het lichaam neemt vitamine C op in een verzadigbaar proces, wat betekent dat er een limiet is aan de hoeveelheid vitamine C die tegelijkertijd kan worden opgenomen. Een hogere dosering kan ervoor zorgen dat er voldoende vitamine C beschikbaar is om te worden opgenomen, zelfs als het lichaam slechts een deel ervan kan verwerken.
  • Verhoogde antioxidanteffecten: Vitamine C is een krachtige antioxidant en hogere doseringen kunnen extra bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Dit kan bijdragen aan een betere weerstand tegen ziekten en het verouderingsproces vertragen.
  • Buffer tegen tekorten: Een hogere dosering vitamine C in supplementen kan fungeren als een buffer tegen mogelijke tekorten als gevolg van een onvoldoende inname uit voeding of een verhoogde behoefte door ziekte of stress.

Vitamine C uit voeding

Vitamine C is aanwezig in verschillende voedingsmiddelen, met name in fruit en groenten. Citrusvruchten, zoals sinaasappels, grapefruits en citroenen, zijn uitstekende bronnen van vitamine C. Andere voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitamine C zijn onder andere kiwi's, paprika's, broccoli, aardbeien en spruitjes.

Vitamine C supplementen bestel je bij Golden Naturals

Hoewel het mogelijk is om voldoende vitamine C uit een evenwichtige voeding te halen, kiezen sommige mensen ervoor om vitamine C te kopen in de vorm van supplementen om hun inname te verhogen. Golden Naturals biedt verschillende vormen van vitamine C supplementen aan, waaronder ascorbinezuur, calciumascorbaat ook wel gebufferde vitamine c genoemd, bioflavonoïden, hesperidine en Ester C in tabletvorm (pillen) en capsules.

Ascorbinezuur is de meest voorkomende vorm van vitamine C in supplementen. Het is een wateroplosbare vorm en wordt gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Calciumascorbaat is een gebufferde vorm van vitamine C die minder zuur is en daardoor milder voor de maag. Beide vormen zijn effectief in het leveren van de voordelen van vitamine C.

Bioflavonoïden, zoals hesperidine, zijn natuurlijke verbindingen die vaak samen met vitamine C in voedingsmiddelen worden aangetroffen. Ze werken synergetisch met vitamine C en kunnen de opname en effectiviteit ervan verbeteren. Daarom bevatten sommige vitamine C supplementen van Golden Naturals ook bioflavonoïden.

Ester C is een gepatenteerde vorm van vitamine C die calciumascorbaat en metabolieten bevat. Het staat bekend om zijn snelle opname en langdurige retentie in het lichaam, wat kan leiden tot een betere beschikbaarheid van vitamine C. Ester C is ook milder voor de maag en kan een goede optie zijn voor mensen die gevoelig zijn voor ascorbinezuur.

Als u op zoek bent naar een vitamine C supplement, overweeg dan de verschillende opties van Golden Naturals. Onze hoogwaardige producten kunnen u helpen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C te bereiken en uw algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Bezoek onze website om uw vitamine C supplementen te bestellen en profiteer van onze snelle levering en uitstekende klantenservice.