Golden Naturals
Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA
60
softgel capsules
Gemiddeld:
Waardering:
97% of 100
Golden Naturals Visolie Gold 50% EPA 25% DHA 60 softgel caps GN-502-03

Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA

Golden Naturals
60
softgel capsules
Gemiddeld:
Waardering:
97% of 100
€ 21,95
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA voor ondersteuning van je hart en hersenen

Eet je geen twee keer per week vette vis? Dan kan een visolie supplement een goede toevoeging aan je gezonde levensstijl zijn! Visolie heeft een gunstige invloed op het hart en de bloeddruk. Het zorgt voor een normaal vetgehalte in je bloed. Maar dat is nog niet alles. Het is goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. Wist je dat het ook goed is voor zwangere en borstvoedende vrouwen? Het draagt namelijk bij aan de hersenen en ogen van de foetus. Al met al een supplement dat vaak vergeten wordt, maar van enorm belang is voor meerdere processen in je lichaam. Dit supplement, de Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA, is de hoogst gedoseerde visolie uit ons assortiment. De percentages, 50% EPA en 25% DHA, verwijzen naar de concentratie van deze specifieke omega-3 vetzuren in de olie. De percentages geven de hoeveelheid van elk vetzuur per dagdosering weer. Zo bevatten 3 capsules – de dagdosering – 1365 mg EPA en 690 mg DHA.

  • EPA en DHA, in tryglyceridenvorm, zijn goed voor het hart en de bloeddruk. Het zorgt ook voor een normaal vetgehalte in het bloed.
  • DHA is belangrijk voor je gezichtsvermogen en je hersenen. Maar ook belangrijk voor de hersenen en ogen van de foetus.
  • In tryglyceridenvorm, de best opneembare niet-synthetische vorm voor je lichaam.
  • Olie afkomstig van ansjovis, een niet-bedreigde vissoort, uit de Noordelijke Stille Oceaan.

Wat betekent EPA en DHA?

EPA staat voor eicosapentaeenzuur en DHA staat voor docosahexaeenzuur. Beide ingrediënten zijn meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen vooral voor in vette vissoorten, zoals zalm, makreel, sardines en haring. Ze kunnen ook worden gevonden in algenolie, wat een plantaardige bron van omega-3 is en een alternatief voor degenen die geen vis eten.

Waar is visolie allemaal goed voor?

Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat EPA en DHA een gunstige invloed op het hart hebben. Ook zijn deze vetzuren gunstig voor de bloeddruk, omdat ze een normale bloeddruk in stand houden. Het is goed voor het behoud van normale triglyceridengehalten (vetgehalte) in het bloed. Daarnaast is DHA goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. Deze gunstige effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

Wanneer moet ik visolie nemen?

Als er twee keer per week vette vis op het menu staat, dan is het nemen van een visolie supplement eigenlijk niet nodig. Uit de praktijk blijkt echter dat velen van ons dit niet halen, hetzij vanwege een dieet, allergieën of persoonlijke voorkeuren.

Zwangere en borstvoedende vrouwen kunnen baat hebben bij een visolie supplement. DHA is namelijk belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus. 

Wat zijn triglyceriden en ethylesters?

In een haring, makreel of stukje zalm zitten meervoudige onverzadigde vetzuren (EPA en DHA) in de vorm van triglyceride. Triglyceriden bestaat uit drie vetzuren. Deze vetzuren zitten vast aan een glycerolmolecuul. Triglyceride is de meest natuurlijke vorm en wordt direct door het lichaam opgenomen.

Als één vetzuur vastzit aan één ethanolmolecuul zijn dat ethylesters. Dit is een synthetische vorm en wordt minder goed in het lichaam opgenomen.

De Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA bevat triglyceriden, waardoor een goede opneembaarheid van dit supplement gegarandeerd kan worden.

Duurzame visvangst

De Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA capsules bevatten een zuivere, kwalitatieve visolie afkomstig van ansjovis uit de Noordelijke Stille Oceaan die duurzaam en onder gecontroleerde omstandigheden is gevangen. Ansjovis is een niet-bedreigde vissoort, in tegenstelling tot makreel, kabeljauw en beekforel, die vaak als basis voor een visoliesupplement worden genomen.

Lage totox-waarde

De totox-waarde, ook wel oxidatie-waarde, geeft de versheid van de olie aan. Hoe lager dit getal, hoe verser de olie. Deze lage waarde garandeert de kwaliteit van het product en vermindert de kans op oprispingen. Veel merken geven de graad van oxidatie alleen aan door de peroxide-waarde, deze is vaak laag. De totox-waarde bevat twee indicatoren om de versheid te meten. Deze twee waarden worden opgeteld en moeten onder de Europese richtlijn van 26 blijven. Als je ergens leest dat een visolie een totox-waarde heeft van ‘onder de 5’, dan is het vaak alleen de peroxide-waarde en niet de totale totox-waarde. Een totox-waarde wordt per batch bepaald, waardoor deze waarde kan verschillen per potje. Hoe hoger het percentage EPA en DHA, hoe hoger de totox-waarde zal zijn. Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA zit altijd onder de veilige waarde van 26.

Met biologisch actieve vitamine E

Vitamine E is een anti-oxidant. Nu denk je misschien: wat heeft dat met visolie te maken? Vitamine E helpt de oxidatie van de onverzadigde vetten, zoals EPA en DHA, tegen te gaan. Wanneer deze vetten oxideren, kunnen ze ranzig worden, wat de kwaliteit van de visolie vermindert. Maar daar hoef je nu dus niet bang voor te zijn. Vitamine E helpt de olie te beschermen tegen deze oxidatie. Naast de beschermende rol in de Visolie Gold 50% EPA & 25% DHA, heeft vitamine E zelf ook meerdere voordelen voor je lichaam, zoals het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Artikelcode: GN-502
EAN-code: 8718164643033
Blogberichten (4)
Samenstelling
Inhoud 60 softgel capsules
Samenstelling per dagdosering (= 3 capsules) %DRI
Visolie (met omega 3-vetzuren) 3000 mg **
  waarvan eicosapentaeenzuur (EPA)
  (50% relatief vetzuurpercentage)
1365
mg

  waarvan docosahexaeenzuur (DHA)
  (25% relatief vetzuurpercentage)
690
mg

Vitamine E (D-alfa-tocoferylacetaat, 44 I.E.) 30 mg 250

DRI: Dagelijkse Referentie Inname
** Geen wettelijke DRI vastgesteld

Ingrediënten
visolie (vis), rundergelatine (capsulehuls), geleermiddel (glycerine), vitamine E (D-alfa-tocoferylacetaat), water.

De vissoort, ansjovis, is afkomstig uit de Noordelijke Stille Oceaan en wordt duurzaam gevangen onder gecontroleerde omstandigheden.
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet

Dit product is een voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
Als startdosering 3x per dag 1 capsule met water innemen. Deze capsule mag ook in één keer worden ingenomen. Indien gewenst kan je later overgaan op een onderhoudsdosering van 1 capsule per dag.

Kinderen van 3 tot 12 jaar 1 capsule per dag uitknijpen in vruchtensap en direct opdrinken.

Omega-3 vetzuren uit visolie zijn vetoplosbaar, wat betekent dat ze het beste worden opgenomen wanneer ze samen met voedsel worden ingenomen. Bovendien kan het innemen van de capsule met voedsel helpen om mogelijke oprispingen of een visachtige nasmaak te minimaliseren. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Dit voedingssupplement kan, voor zover bekend, in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. Geschikt bij kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Gemiddeld:
Waardering:
97% of 100
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!