Maaike Janse

Het beste van zink in voeding én tabletten!

Als je aan mineralen denkt, denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan ijzer of magnesium. Niet zo gek, want dit zijn veruit de meest bekende mineralen. Maar wist je dat zink ook een enorm veelzijdig en belangrijk mineraal is?

Lees meer

Gezond recept | Rijk aan magnesium: tofu!

Magnesium behoort tot de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Het speelt een fundamentele rol bij verschillende fysiologische processen. Ons lichaam kan magnesium opnemen uit voeding. Voedingsproducten rijk aan magnesium zijn onder andere groene bladgroenten, noten, avocado, broccoli, zeewier, bananen, peulvruchten en tofu. Een heerlijk recept rijk aan magnesium is de ‘Krokante tofu met broccoli en noedels’ van foodblogger Francesca. Makkelijk én supergezond. Hierbij het recept: kokkerel-ze!

Lees meer

Zwanger? Weet wat je eet!

Zwanger worden, zwanger zijn of het kersverse moederschap doet veel met je. Je lichaam moet hard werken om jou en je (ongeboren) kindje gezond te laten zijn. En dat kost energie! Het is dus goed om extra op je voeding te letten tijdens je zwangerschap. De baby in je buik gebruikt veel van wat jij aan voedingsstoffen binnenkrijgt als bouwstenen. In deze blog lees je welke vitaminen en mineralen van belang zijn voor jou én de foetus.

Lees meer