A photo of Maurice Jacobs

Maurice Jacobs

Rode Gist Rijst-producten en citrinine: hoe zit dat eigenlijk?

Veel mensen die hun cholesterolspiegel op een gezond peil willen houden, gaan op zoek naar een natuurlijk zelfzorgmiddel als alternatief voor ‘reguliere’ hulpmiddelen. Verstandig, want een goed cholesterolgehalte is belangrijk voor de conditie van het hart en de bloedvaten. Dan kom je al snel uit bij rode gist rijst: een uitstekend alternatief voor chemische statines. Toch zijn er veel vragen over één specifiek bestanddeel in rode gist rijst: citrinine. Hoe zit dat precies? Wij leggen het je uit.

Lees meer

De veiligheid van vitamine B6

We krijgen bij Golden Naturals regelmatig vragen over de inname en veiligheid van vitamine B6. Dat vitamine B6 in hoge doseringen soms gezondheidsrisico’s oplevert, staat inmiddels vast. Hoe zit dat precies, en hoe zorg je ervoor dat je niet te veel vitamine B6 binnenkrijgt? Wij leggen het je uit.

Lees meer

Goede probiotica, wat is dat?

Probiotica zijn niet meer weg te denken uit de zelfzorgbranche en behoren tot de top 5 van favoriete en meest gekochte supplementen. Maar wat zijn nou precies probiotica? Waarom zou je kiezen voor een probioticum-supplement; wat is het nut en wat zijn de voordelen? Waar moet je op letten als je een probioticum-product koopt? En wat is het verschil tussen pre- en probiotica? Wij vertellen je het allemaal in deze blog.

Lees meer