Ubiquinol: de beste vorm van Q10 in supplementen

Misschien ken je ze wel: voedingssupplementen met co-enzym Q10, kortweg Q10. Q10 heeft twee varianten: een actieve en gereduceerde vorm (ubiquinol) of een inactieve, geoxideerde vorm (ubiquinon). Ubiquinol is de lichaamseigen en dus biologisch meest actieve vorm van Q10. Ubiquinon is de geoxideerde vorm van Q10; na inname moet het lichaam deze zelf nog omzetten voordat het profijt heeft van de werkzame Q10. In deze blog vertellen we je meer over het belang van Q10 en het voordeel van ubiquinol.

Een goede Q10-aanmaak in het lichaam is belangrijk!

Q10 is een vetoplosbare verbinding en een stof die we zelf aanmaken in het hart, de lever, de nieren en de alvleesklier en die vervolgens wordt verspreid over het hele lichaam. Naarmate we ouder worden neemt de natuurlijke aanmaak van Q10 behoorlijk af. Het vermogen om ubiquinon om te zetten in ubiquinol daalt dus met de leeftijd. De grootste afname vindt plaats in het hart. Naast ouder worden, zijn er meerdere factoren die ervoor kunnen zorgen dat deze omzetting niet langer optimaal verloopt: bij meer dan twee keer per week intensief sporten, bij gebruik van cholesterolverlagende medicatie, bij langdurige blootstelling aan stressmomenten, als je rookt en bij een onevenwichtig voedingspatroon.

Weinig ubiquinol in voeding

Ubiquinol is aanwezig in bijna alles wat we eten, maar om aan de aanbevolen 100 milligram per dag te komen, zou je dagelijks bijvoorbeeld 3,5 kilo rundsvlees, 120 blikjes sardines of 60 avocado’s moeten eten. Voedingssupplementen zijn daarom een goede manier om het ubiquinolgehalte in het bloed op peil te houden. Uit onderzoek is gebleken dat zowel bij dieren als bij mensen toediening van ubiquinol resulteert in hogere Q10-waarden in het bloedplasma. Bij ouderen blijken de verschillen nog duidelijker dan bij jonge mensen. Om te bepalen of je lichaam behoefte heeft aan een aanvulling van ubiquinol, is het goed om dit met een gezondheidsprofessional te bespreken.

Kaneka QH™: co-enzym Q10 als ubiquinol in voedingssupplementen

In veel voedingssupplementen met Q10 wordt nog altijd ubiquinon gebruikt. Bovendien is in de meeste klinische studies naar Q10 tot nu toe vooral ubiquinon gebruikt, waardoor we veel meer weten over deze variant. Langzaam komt daar verandering in: co-enzym Q10 als ubiquinol van Kaneka QH™ is de eerste stabiele vorm van ubiquinol die beschikbaar is in voedingssupplementen. Kaneka QH™ ubiquinol is vervaardigd volgens een natuurlijk, gepatenteerd proces: de Japanse ontwikkelaar Kaneka heeft intensief onderzoek gedaan en is nu wereldwijd bekend als de beste leverancier van betrouwbare ubiquinol. Kaneka Ubiquinol QH™ is de eerste en enige ubiquinol ter wereld die is goedgekeurd als voedingsstof.

Golden Naturals Q10 Ubiquinol 50 mg: met de beste vorm van ubiquinol!

Golden Naturals heeft een hoogstaand product met co-enzym Q10 in de bioactieve vorm ubiquinol: Q10 Ubiquinol 50 mg. Uiteraard bevatten deze supplementen de beste vorm van ubiquinol van Kaneka QH™. Aan dit product is ook thiamine (vitamine B1) toegevoegd, dat de energiestofwisseling bevordert.

Hoe kun je Ubiquinol Q10 het beste gebruiken?

Heb je een Ubiquinol Q10-product aangeschaft en vraag je je af hoe je het ‘t beste kunt gebruiken? Voor een optimale werkzaamheid, adviseren wij om 1x daags 1 capsule ’s ochtends bij voorkeur vóór je ontbijt met water in te nemen. Ben je vegetariër/veganist? Geen probleem! Je kunt Golden Naturals Q10 Ubiquinol 50 mg met gerust hart gebruiken. Gebruik je medicijnen of ben je onder behandeling van een gezondheidsprofessional? Overleg dan eerst met hem/haar of dit product geschikt is voor je.