Drie Rode Gist Rijst-producten uit assortiment

Vanaf 21 juni mag Golden Naturals geen producten meer verkopen met 3 milligram of meer monacoline K. Dat betekent dat drie Rode Gist-producten zullen verdwijnen uit ons assortiment. Oorzaak is een Europese wetswijziging met betrekking tot de hoeveelheid monacoline K in supplementen. In deze blog vertellen we je meer.

Europese wetswijziging

De Europese Commissie heeft een wetsvoorstel aangenomen voor een beperking op het gebruik van monacolinen, waaronder monacoline K. Monacoline K is een biologisch actieve stof die wordt gevormd wanneer rode gist rijst fermenteert. De recente wetswijziging houdt in dat rode gist rijst-producten met 3 milligram of meer monacoline K worden verboden en niet meer verkocht mogen worden. Tot op heden was de goedgekeurde gezondheidsclaim van toepassing bij een inname van 10 milligram monacoline K per dag.

Waarom deze wetswijziging?

Aanleiding voor deze wetswijziging is dat er in sommige gevallen bijwerkingen kunnen ontstaan door het gebruik van producten met monacoline K uit rode gist rijst, zoals spierpijn en maag- en darmklachten. Deze bijwerkingen lijken op die van statines, een medicijn dat veel wordt voorgeschreven voor het verlagen van cholesterolwaarden. De Europese Commissie is daarom van mening dat inname van meer dan 3 mg monacolinen per dag moet worden vermeden.

Wat betekent dit voor Rode Gist Rijst-producten van Golden Naturals?

De wetswijziging maakt het voor Golden Naturals helaas onmogelijk om drie van onze huidige producten met rode gist rijst nog langer in het assortiment te houden. Het betreft:

• Rode Gist Rijst 50 mg Q10; 60 capsules en 180 capsules (GN-340/344)
• Rode Gist Rijst 100 mg Q10; 60 capsules en 180 capsules (GN-496/497)
• Rode Gist Rijst Cholesterol Support; 60 en 180 capsules (GN-445/446).

Deze producten bevatten meer dan 3 milligram monacoline K. Vanaf 21 juni verkoopt Golden Naturals deze producten niet meer. 

Rode Gist Rijst & Q10 blijft verkrijgbaar!

We begrijpen dat dit een vervelende ontwikkeling is als je een trouwe gebruiker bent van een van de bovenstaande producten. Gelukkig blíjft er een goed alternatief verkrijgbaar voor mensen die hun cholesterolspiegel op een gezond peil willen houden. Dat is Rode Gist Rijst & Q10, beschikbaar in verpakkingen van 120 en 360 veganistische tabletten (GN-577/578). Dit product bevat slechts 2,5 mg monacoline K per tablet en blijft dus binnen de norm. Daarnaast bevat Rode Gist Rijst & Q10 zwarte knoflook dat goed is voor het hart* en bijdraagt tot de instandhouding van een normale cholesterolspiegel*.

Vragen?

Voor meer informatie over bovenstaande producten en/of de wetgeving met betrekking tot monacolinen kun je telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen: 0499-440222 en info@goldennaturals.nl.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.