Golden Naturals
Rode Gist Rijst & Q10
120
veganistische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
82% of 100
Golden Naturals Rode Gist Rijst 100 mg Q10 120 vegan tabl GN-577-10

Rode Gist Rijst & Q10

Golden Naturals
120
veganistische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
82% of 100
Normale prijs € 22,95 Speciale prijs € 17,20
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Op zoek naar een natuurlijke manier om je cholesterolspiegel normaal te houden?

Rode Gist Rijst & Q10 met zwarte knoflook is dan hét product voor jou. Deze unieke samenstelling bevat per tablet 2,5 mg monacoline K. Maar dat is niet alles; de toevoeging van zwarte knoflook zorgt voor extra anti-oxidatieve voordelen en het behoudt van een normale cholesterolspiegel. Lees verder om te ontdekken wat een gezonde cholesterolspiegel inhoudt, de rol van fermentatie in dit product, en waarom zowel rode gist rijst als zwarte knoflook waardevolle toevoegingen zijn voor een evenwichtige levensstijl.

  • Helpt bij het behouden van een normale cholesterolspiegel (knoflook)
  • Goed voor het hart en bloedvaten (knoflook)
  • Gefermenteerde ingrediënten: het unieke fermentatieproces voor zowel rode gist rijst als zwarte knoflook resulteert in unieke smaken en texturen en kan de houdbaarheid verbeteren.
  • Anti-oxidatieve eigenschappen van zwarte knoflook: een kenmerk dat algemeen gewaardeerd wordt.
  • Natuurlijke ingrediënten: voor de consumenten die de voorkeur geven aan natuurlijke producten, biedt dit supplement een optie met natuurlijke ingrediënten.
  • Unieke combinatie van ingrediënten: de combinatie van rode gist rijst, zwarte knoflook en co-enzym Q10 in één product onderscheidt het van andere producten op de markt.
  • Rijk aan co-enzym Q10: bevat 7,5 mg co-enzym Q10, een stof die van nature in het lichaam voorkomt en waarvan de hoeveelheid kan afnemen naarmate je ouder wordt.

Wat je moet weten over cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Het speelt een cruciale rol in celstructuren, de aanmaak van hormonen en andere belangrijke biologische processen. Een te hoog cholesterol kan echter gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Wat is een gezonde cholesterolspiegel?

Een normale cholesterolspiegel is belangrijk. Deze kan variëren door verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht en leefstijl. Cholesterol wordt meestal gemeten via een bloedtest die het totaal cholesterol, LDL (low-density lipoprotein), HDL (high-density lipoprotein), en triglyceriden meet. LDL wordt vaak beschouwd als 'slecht' cholesterol en een hoog niveau kan bepaalde risico’s vergroten, terwijl HDL als 'goed' cholesterol wordt beschouwd en het risico kan verlagen. De meting kan plaatsvinden bij een huisarts, in een ziekenhuis of in sommige gevallen via een zelftest. Volgens de richtlijnen zou een optimaal cholesterolgehalte voor volwassenen een totaal cholesterol hebben van minder dan 200 mg/dL, een LDL-niveau van minder dan 100 mg/dL en een HDL-niveau van 60 mg/dL of hoger. Triglyceriden zouden idealiter onder de 150 mg/dL moeten liggen. Het is belangrijk om met een deskundige te overleggen voor een volledig beeld van je cholesterolprofiel en eventuele risicofactoren.

De kracht van fermentatie

De Rode Gist Rijst & Q10 bevat twee gefermenteerde ingrediënten: namelijk rode gist rijst en zwarte knoflook. Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen stoffen in voedsel omzetten, wat kan resulteren in betere houdbaarheid en unieke eigenschappen. Het kan leiden tot veranderingen in smaak, textuur en voedingswaarde.

Waarom rode gist rijst?

Rode gist rijst ontstaat wanneer witte rijst fermenteert met de schimmel Monascus purpureus. Dit resulteert in een rode of paarse rijst die een specifieke stof genaamd monacoline K bevat. De tabletten van de Rode Gist Rijst & Q10 zijn zorgvuldig samengesteld om 2,5 mg monacoline K te leveren.

De extra’s van zwarte knoflook

Zwarte knoflook is gewone knoflook die onder hoge temperatuur en vochtigheid is gefermenteerd. Dit geeft de knoflook een zwarte kleur, zachte textuur en zoete smaak. Zwarte knoflook staat bekend om zijn anti-oxidatieve eigenschappen en wordt vaak gezien als een 'superfood'.

Het bevat de bioactieve stof S-Allyl cysteïne. Het is een krachtige antioxidant en heeft een gunstige invloed op het hart en draagt bij aan een verantwoord normale cholesterolspiegel.

Co-enzym Q10 toegevoegd

Aan deze samenstelling is ook 7,5 mg co-enzym Q10 toegevoegd, een stof die van nature in het lichaam voorkomt maar kan afnemen naarmate je ouder wordt.

Waarschuwingen Rode Gist Rijst & Q10?

Op 22 juni 2022 trad een nieuwe EU-richtlijn in werking die de hoeveelheid monacoline K in rode gist rijst supplementen beperkt. Er mogen nu geen rode gist rijst producten meer verkocht worden met meer dan 3 mg monacoline K. Dit maakt het voor bedrijven lastig om informatie te verstrekken, aangezien de enige goedgekeurde gezondheidsclaim specifiek geldt voor een dosis van 10 mg monacoline K. De Europese Commissie heeft deze richtlijn uit voorzorg aangepast, gebaseerd op individuele meldingen van bijwerkingen zoals spierpijn en maag-darmklachten, die lijken op de bijwerkingen van statines, cholesterolverlagende medicijnen. Deze nieuwe wetgeving staat in contrast met de resultaten uit 53 gerandomiseerde klinische studies, waarin supplementen met rode gist rijst, zelfs in doseringen hoger dan 3 mg monacoline K, als veilig en goed verdraagbaar werden beschouwd. Het risico op klachten bij ouderen is groter, omdat zij vaak ook andere medicijnen gebruiken. Deze medicijnen kunnen een wisselwerking hebben met rode gist rijst, waardoor eventuele klachten verergerd kunnen worden. Hierdoor zijn we genoodzaakt om een waarschuwing op de verpakking te zetten dat het niet geschikt is boven de 70 jaar.

Verder mag het niet worden gebruikt door kinderen onder de 18 jaar en zwangeren. Ook als je al cholesterolverlagende medicijnen gebruikt, is dit product niet aan te raden.

Disclaimer: Conform de geldende wetgeving is Golden Naturals beperkt in het verstrekken van volledige informatie over de toepassingen van dit supplement. We zijn verplicht om ons te houden aan de claimsverordening, wat betekent dat we alleen voor bepaalde ingrediënten toestemming hebben om gezondheidsclaims te maken. Raadpleeg bij vragen altijd een gekwalificeerd gezondheidsdeskundige of uw arts voor persoonlijk advies.

Gezondheidsclaims zijn lopende

Artikelcode: GN-577
EAN-code: 8718164643798
Blogberichten (5)
Samenstelling
Inhoud 120 veganistische tabletten
Samenstelling per dagdosering (= 1 tablet):
Rode gist rijst (Monascus purpureus) extract
  gestandaardiseerd op 3% monacoline K
83
2,5
mg
mg
Gefermenteerde knoflook (aged black garlic) extract 10:1
  waarvan >0,1% SAC (S-Allyl cysteïne)
10
mg
Co-enzym Q10 (ubiquinon) 7,5 mg
BioPerine® (Piper nigrum L. extract) 0,75 mg
Ingrediënten
vulstoffen (microkristallijne cellulose, calciumcarbonaat DRI 10%), rode gist rijstextract, antiklontermiddelen (plantaardige magnesiumstearaat, siliciumdioxide), kruidenextracten, co-enzym Q10 (natuurlijk gefermenteerd), glansmiddel (cellulose), verstevigingsmiddel (glycerine), verdikkingsmiddel (hydroxypropyl cellulose).

Geschikt voor veganisten.
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis

Dit product is een voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
1x daags 1 tablet bij voorkeur 's avonds bij de maaltijd met water innemen voor een betere opname van vetoplosbare stoffen. Vetoplosbare stoffen worden beter door het lichaam opgenomen als ze samen met vetten uit een maaltijd worden ingenomen.

Rode gist rijst & Q10 bevat monacoline K en co-enzym Q10, die beide vetoplosbaar zijn. Het innemen van deze stoffen met een maaltijd kan de absorptie verbeteren. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Niet geschikt bij kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van gezondheidsproblemen, ziekte of medicijngebruik.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Gemiddeld:
Waardering:
82% of 100
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!