Gezond recept | Voeding voor huid en haar: zalm uit de oven!

Wist je dat wat je eet en drinkt enorm veel invloed heeft op de gezondheid van je haar en huid? Eigenlijk ligt het voor de hand: voor een gezonde huid en haargroei en sterk, mooi haar is het van belang dat je voldoende stoffen binnenkrijgt door gezond en gevarieerd te eten. Er is een aantal vitaminen en mineralen die in het bijzonder goed zijn voor de conditie van huid en haar. Eén daarvan is biotine (vitamine B8). Het is dus slim om regelmatig te kiezen voor een gerecht dat rijk is aan biotine. Hou je van vis? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je, lees snel verder!

Biotine = belangrijk

Biotine heeft als voornaamste ‘taak’ om energie uit voeding vrij te maken en speelt een rol bij de vorming van vetzuren. Daarnaast is biotine betrokken bij het gezond en sterk houden van huid en haar. Biotine zit in veel verschillende voedingsmiddelen, zowel plantaardig als dierlijk. Zalm bevat 5,9 mcg  biotine per 100 gram.

Álles in de braadslee!

Het is hip in culinair Nederland: alles op één bakplaat, de oven in en bakken maar! Superhandig om op deze manier een heerlijke maaltijd uit de oven te toveren. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? In de braadslee die je bij deze maaltijd gaat gebruiken, zitten alle componenten voor een gezonde maaltijd. Omega 3 van de zalm, frisse groenten en lekkere aardappeltjes.

Wat heb je nodig?

Voor 6 porties:

  • olijfolie
  • 8 vastkokende aardappels in plakjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 6 zalmfilets à 125 gram
  • roosjes van 2 stronken broccoli
  • 30 kleine tomaten gehalveerd
  • 10 plakken spek
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Aan de slag!

Voorbereiding: 15 minuten + Bereiding: 30 minuten
Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden. Doe vervolgens de aardappelplakjes in een braadslee met zout, peper en oregano en zet dit voor 15 minuten in de oven. Nu verhoog je de temperatuur van de oven naar 220 graden. Voeg de rest van de ingrediënten toe en besprenkel het geheel met olijfolie. Strooi er nu nog zout en peper overheen en laat dit allemaal nog 15 minuten bakken. Voor je het weet geniet je van de heerlijke smaken van deze zalm-ovenschotel….eet smakelijk!


(bron: Miljuschka)