Vitamine D

Vitamine D speelt een cruciale rol in het behoud van een goede gezondheid. Het draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden, ondersteunt het immuunsysteem en is betrokken bij het celdelingsproces. 

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

De werking van vitamine D

Vitamine D is essentieel voor de opname van calcium uit de voeding, wat nodig is voor het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol in het immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op het celdelingsproces. Het lichaam kan vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht, maar het is ook aanwezig in bepaalde voedingsmiddelen en supplementen. Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine D: vitamine D2 en vitamine D3, waarbij vitamine D3 de meest effectieve vorm is.

Hoeveel vitamine D per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en persoonlijke omstandigheden. Voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar wordt over het algemeen 10 microgram vitamine D per dag geadviseerd. Voor baby's en kinderen tot 4 jaar is dit 10 microgram per dag en voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt 20 microgram per dag aanbevolen. 

Er zijn echter situaties waarin een hogere dosis vitamine D wenselijk kan zijn. Sommige mensen hebben een verhoogde behoefte aan vitamine D, zoals ouderen, mensen met een donkere huidskleur, mensen die weinig buiten komen of onvoldoende zonlicht krijgen, en mensen met bepaalde medische aandoeningen die de opname van vitamine D belemmeren. In dergelijke gevallen kan een dosis van 25 mcg of zelfs 75 mcg vitamine D per dag nodig zijn om een optimale vitamine D-status te bereiken.

Waar zit vitamine D in?

Vitamine D komt voor in een beperkt aantal voedingsmiddelen, zoals vette vis (zoals zalm, haring en makreel), eieren, vlees en zuivelproducten. Daarnaast wordt het vaak toegevoegd aan margarine en halvarine. Het is echter lastig om voldoende vitamine D uit voeding alleen te halen, vooral in landen met beperkte zonneschijn. Daarom kan het verstandig zijn om een vitamine D supplement te overwegen, vooral tijdens de wintermaanden of als je weinig buiten komt.

Vitamine D supplementen kopen bij Golden Naturals

Bij Golden Naturals vind je een ruim assortiment aan vitamine D supplementen. Je kunt kiezen uit verschillende vitamine D capsules. (We hebben helaas geen vitamine D pil of vitamine D tablet enkel in softgelcapsules). Onze producten zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor ben je verzekerd van een veilig en effectief product dat je helpt om je vitamine D-inname te optimaliseren. Bestel je vitamine D supplementen eenvoudig online bij Golden Naturals en profiteer van onze snelle levering en uitstekende klantenservice.

Bij het kiezen van een vitamine D supplement is het belangrijk om te letten op de dosering en vorm van vitamine D. Onze vitamine D3 supplementen zijn bijzonder effectief en verkrijgbaar in verschillende doseringen, zodat je het product kunt kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften.

Daarnaast biedt Golden Naturals ook vitamine D supplementen in combinatie met andere belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium en magnesium. Deze combinaties kunnen bijdragen aan een nog betere ondersteuning van de gezondheid van botten, tanden en spieren.

Bestel je vitamine D supplementen eenvoudig online bij Golden Naturals.