Mannen

Mannen verschillen op vele fronten van vrouwen, ook in hun voedingsbehoeften. Gedurende verschillende levensfases hebben mannen specifieke voedingstoffen nodig ter ondersteuning van hun gezondheid en vitaliteit. Denk aan weerstand, energieniveau, testosterongehalte en ondersteuning bij het ouder worden. Golden Naturals heeft diverse voedingssupplementen in het assortiment met vitaminen, mineralen, kruidenextracten, antioxidanten en andere hoogwaardige nutriënten met specifieke aandacht voor de behoeften van de man. 

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Multivitamine en supplementen voor mannen

Golden Naturals biedt verschillende supplementen waaronder een speciale multivitamine voor mannen. Deze multi omvat allerlei ingrediënten, zoals vitamine A, vitamine C, vitamine B12, vitamine D, calcium, magnesium, selenium en zink. Maar ook echte manneningrediënten zoals maca en zaagpalm (ook wel serenoa repens, saw palmetto of sabal genoemd).

Het mannelijk lichaam: Bouw en vorm

Er zijn best wat dingen die mannen uniek maken. Denk aan de brede schouders, de extra spiermassa of die specifieke lichaamsbeharing. Dit alles danken we aan één ding: het hormoon testosteron.

Of het nu gaat om de vruchtbaarheid van de man of om sterke botten. Het heeft allemaal met testosteron te maken.

Testosteron

Testosteron, het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, is een essentiële bouwsteen van het mannelijk lichaam. Tijdens de puberteit zorgt het voor de ontwikkeling van die typische mannelijke kenmerken. Ja, we hebben het over lichaams- en gezichtshaar, die zwaardere stem en de groei van de spieren. Maar dat is niet alles! Testosteron heeft ook invloed op de seksdrive en speelt een rol bij de productie van rode bloedcellen en sperma.

De Kracht van Vitamine D3 en Vitamine A

Vitamine D3 en vitamine A mogen niet over het hoofd worden gezien in de voedingssupplementen voor mannen. Vitamine D3 is essentieel voor het behoud van sterke botten en tanden en ondersteunt de werking van het immuunsysteem. Vitamine A, cruciaal voor het behoud van een goede visie, speelt ook een belangrijke rol in het immuunsysteem en de gezondheid van de huid.

Urinewegen en Vruchtbaarheid

De gezondheid van de urinewegen en de vruchtbaarheid zijn twee aspecten waar mannen specifiek aandacht aan moeten besteden. Supplementen die ingrediënten bevatten zoals zaagpalm en maca kunnen bijdragen aan het behoud van een goede prostaatgezondheid en ondersteunen de vruchtbaarheid van de man. Het is belangrijk om deze capsules of tabletten als onderdeel van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl te zien.

De prostaat: Een sleutelspeler in vruchtbaarheid

In het voortplantingssysteem speelt de prostaat een belangrijke rol. Dit kleine orgaantje zorgt voor een groot deel van het vocht waarin het zaad zwemt, wat cruciaal is voor voortplanting. Ook zorgt de prostaat voor een gezonde urinestroom, vanwege zijn positie rond de plasbuis.

De prostaat en testosteron: Gezondheidsaandachtspunten

Hoewel problemen zich in elk deel van ons lichaam kunnen voordoen, is het goed om de prostaat en het testosteronniveau extra in de gaten te houden. Je prostaat kan groeien en lage testosteronniveaus leiden tot vermoeidheid, verminderd libido en stemmingswisselingen.

Dus mannen, kopen jullie je vitaminen en mineralen?

Hoewel supplementen een waardevolle aanvulling kunnen zijn, is het cruciaal om te onthouden dat een gezond en gevarieerd dieet de basis vormt van elke voedingsstrategie. Supplementen zijn bedoeld als aanvulling, niet als vervanging van een gebalanceerd dieet. Het integreren van supplementen speciaal voor mannen, samen met een gevarieerde voeding rijk aan groenten, fruit, volkoren producten en magere eiwitten, kan mannen helpen om een optimale gezondheid te behouden en hun welzijn te ondersteunen.