Vitamine K

Vitamine K is een essentiële voedingsstof die een cruciale rol speelt in de bloedstolling en de gezondheid van onze botten. Bij Golden Naturals vind je een uitgebreid assortiment aan vitamine K-producten, waaronder vitamine K2, vitamine D en K combinaties en vitamine K supplementen speciaal voor ouderen. Ontdek onze hoogwaardige producten en kies het vitamine K supplement dat het beste bij jouw behoeften past.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Vitamine K

Vitamine K is een in vet oplosbare vitamine die van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen en ook door het lichaam wordt aangemaakt. Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine K: vitamine K1 (fytomenadion) en vitamine K2 (menaquinon). Vitamine K1 komt voornamelijk voor in groene bladgroenten, terwijl vitamine K2 vooral in gefermenteerde voedingsmiddelen en dierlijke producten wordt aangetroffen. Wij kiezen voor vitamine K2 in onze supplementen, aangezien dit een betere biologische beschikbaarheid heeft dan K1 en daardoor makkelijker wordt opgenomen en langer in het lichaam blijft dan vitamine K1. Bovendien heeft vitamine K2 een bredere werking in het lichaam dan vitamine K1 en vertoont het synergie met vitamine D.

Wat doet vitamine K?

Vitamine K speelt een cruciale rol in het lichaam. Het is verantwoordelijk voor de bloedstolling. Het helpt ook bij de opname van calcium in de botten en draagt bij aan de botdichtheid. Hierdoor is vitamine K vooral belangrijk voor ouderen.

Waarom worden vitamine K en vitamine D gecombineerd?

Vitamine K en vitamine D werken nauw samen om de gezondheid van de botten te ondersteunen. Vitamine D helpt het lichaam om calcium uit de voeding op te nemen, terwijl vitamine K ervoor zorgt dat dit calcium goed in de botten wordt ingebouwd. De combinatie van vitamine D en K kan bijdragen aan een betere botgezondheid, vooral bij ouderen.

Maximale hoeveelheid vitamine K

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en individuele behoeften. Het is belangrijk om niet te veel vitamine K in te nemen, omdat dit in sommige gevallen tot gezondheidsproblemen kan leiden. Raadpleeg altijd een arts of een voedingsdeskundige om te bepalen hoeveel vitamine K je per dag nodig hebt. 

Bij Golden Naturals kan je vitamine K-producten van de hoogste kwaliteit kopen, waaronder vitamine D en K combinaties en vitamine K supplementen speciaal voor ouderen. Ons assortiment omvat ook vitamine K tabletten en capsules in verschillende doseringen, zodat je de inname van deze belangrijke voedingsstof eenvoudig kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften.

Vitamine K komt van nature ook voor in groene bladgroenten, gefermenteerde voedingsmiddelen en bepaalde dierlijke producten.

Bij het kiezen van een vitamine K supplement is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende vormen van vitamine K, zoals vitamine K1 en vitamine K2. Elk type vitamine K heeft zijn eigen unieke eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Daarom is het raadzaam om een arts of voedingsdeskundige te raadplegen om te bepalen welk supplement het beste bij uw behoeften past.

Bij Golden Naturals streven we ernaar om je de beste kwaliteit vitamine K-producten te bieden tegen concurrerende prijzen. Ons deskundige team staat klaar om jou te helpen bij het kiezen van het juiste vitamine K supplement en om al jouw vragen over dit essentiële micronutriënt te beantwoorden.

Als je nog vragen hebt over vitamine K, de werking ervan, of welk product het beste aansluit bij jouw behoeften, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze.