Vitamine B

Bij Golden Naturals vinden we het belangrijk dat onze vitamine B-supplementen van de hoogste kwaliteit zijn. Daarom gebruiken we biologisch actieve vormen van vitamine B die beter worden opgenomen door het lichaam. Hierdoor profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen van vitamine B.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Wat doet vitamine B?

Vitamine B is een verzamelnaam voor een groep essentiële in water oplosbare vitamines die verschillende belangrijke functies in het lichaam ondersteunen. Vitamine B helpt bij de energieproductie, celgroei en -herstel, het functioneren van het zenuwstelsel en immuunsysteem, en ondersteunt de gezondheid van huid, haar en nagels. Bovendien draagt vitamine B bij aan de regulatie van homocysteïne, een stof die gerelateerd is aan hart- en vaatfuncties.

Vitamine B complex

Ons vitamine B-complex bevat alle essentiële B-vitamines die nodig zijn voor een gezond en vitaal lichaam. Deze combinatie van vitamines draagt bij aan de algehele gezondheid en ondersteunt diverse lichaamsfuncties zoals energieproductie, celgroei en -herstel, en het functioneren van het zenuwstelsel.

Vitamine B1 Thiaminehydrochloride

Vitamine B1, ook bekend als thiamine, speelt een cruciale rol in de energieproductie van het lichaam en ondersteunt de werking van het zenuwstelsel. Thiaminehydrochloride is een goed opneembare vorm van vitamine B1.

Vitamine B2 natriumriboflavine-5-fosfaat

Vitamine B2, oftewel riboflavine, draagt bij aan de energievoorziening van het lichaam en de instandhouding van een gezonde huid en goed zicht. Natriumriboflavine-5-fosfaat is een biologisch actieve vorm van vitamine B2 die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen.

Vitamine B3 Niacinamide (inositolhexanicotinaat)

Vitamine B3, ook wel niacinamide genoemd, is belangrijk voor de energieproductie, celherstel en de gezondheid van de huid. Inositolhexanicotinaat is een 'no-flush' vorm van vitamine B3 die geleidelijk aan het lichaam wordt afgegeven en daardoor een langdurige werking heeft. Deze no-flush variant zorgt ervoor dat u geen last heeft van de onaangename opvliegers of roodheid van de huid die soms kan optreden bij het gebruik van andere vormen van vitamine B3.

Vitamine B5 calcium-D-pantothenaat

Vitamine B5, of calcium-D-pantothenaat, is essentieel voor de energieproductie en het goed functioneren van het zenuwstelsel. Deze vitamine is ook belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en de aanmaak van hormonen.

Vitamine B6 pyridoxaal-5-fosfaat

Vitamine B6, in de vorm van pyridoxaal-5-fosfaat, is cruciaal voor de werking van het immuunsysteem en de productie van neurotransmitters. Daarnaast heeft het invloed op de regulatie van homocysteïne, een stof die gerelateerd is aan hart- en vaatfuncties. Pyridoxaal-5-fosfaat is een veiligere en beter opneembare vorm van vitamine B6 dan de gebruikelijke pyridoxine, die bij hoge doseringen of langdurig gebruik zenuwschade kan veroorzaken. Onze supplementen bevatten deze veiligere vorm van vitamine B6 om mogelijke bijwerkingen te voorkomen en een optimale werking te garanderen.

Vitamine B7 / B8 Biotine

Biotine, oftewel vitamine B7 / B8, is belangrijk voor de gezondheid van huid, haar en nagels. Daarnaast speelt het een rol bij de energieproductie en de werking van het zenuwstelsel. Biotine draagt ook bij aan de omzetting van voedingsstoffen in energie.

Vitamine B11 Folaat

Vitamine B11, beter bekend als folaat, is cruciaal voor de celgroei en -herstel, de vorming van rode en witte bloedcellen en de ontwikkeling van het zenuwstelsel bij ongeboren baby's. Onze supplementen bevatten 5-mthf glucosaminezout (Quatrefolic), een biologisch actieve vorm van folaat die goed door het lichaam wordt opgenomen.

Vitamine B12 methylcobalamine, adenosylcobalamine, hydroxocobalamine

Vitamine B12 is essentieel voor de vorming van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel en de energieproductie. Onze supplementen bevatten drie biologisch actieve vormen van vitamine B12: methylcobalamine, adenosylcobalamine en hydroxocobalamine. Deze combinatie zorgt voor een optimale opname en benutting van vitamine B12 in het lichaam.

Vitamine B voeding en supplementen: pillen en tabletten

Hoewel vitamine B van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen zoals volkoren granen, groenten, vlees en zuivelproducten, kan het voor sommige mensen nuttig zijn om aanvullende vitamine B-supplementen te gebruiken. Onze vitamine B-supplementen zijn verkrijgbaar in zowel pil- als tabletvorm, zodat u de keuze hebt die het beste bij uw voorkeur en levensstijl past.

Vitamine B bestellen bij Golden Naturals

Bij Golden Naturals kunt u eenvoudig en snel vitamine B bestellen. Onze hoogwaardige supplementen zijn samengesteld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en bevatten uitsluitend biologisch actieve vormen van vitamine B voor een optimale opname en werking.

Kies voor een gezond en vitaal leven met vitamine B van Golden Naturals. Bestel nu en profiteer van onze snelle levering en uitstekende klantenservice.