Golden Naturals
Calcium & Bot Support
60
vegetarische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
83% of 100
Golden Naturals Calcium en Bot Support 60 vegetarische tabl GN-494-03

Calcium & Bot Support

Golden Naturals
60
vegetarische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
83% of 100
€ 23,95
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Versterk je botten met de essentiële mineralen van Calcium & Bot Support

Calcium is een groot onderdeel van sterke botten. De sterkte en hardheid van je botten neemt af gedurende je leeftijd, ook wel osteoporose genoemd, waardoor de kans op botbreuken toeneemt. Vrouwen vanaf 50 jaar en in de menopauze hebben hier vaak last van. Vanaf je 60ste kan je ook te maken krijgen met houdingsinstabiliteit en spierzwakte waardoor het valrisico toeneemt. Je kan je dus voorstellen dat het belangrijk is om hier extra aandacht aan te besteden in je drukke, veeleisende leven. Calcium & Bot Support is speciaal ontworpen voor je botten!

  • Risico’s verminderen op vallen door houdingsinstabiliteit en spierzwakte**
  • Risico op botbreuken bij osteoporose verminderen*
  • Voor de samenstelling van je botten en het behoud van sterke botten is er calcium toegevoegd.
  • Voor het behoud van sterke en soepele spieren door de toevoeging van magnesium.
  • Vitamine D draagt bij tot een normale opname van calcium en fosfor.
  • Calcium komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals melk, kaas, groenten en/of noten. Maar het kan nuttig zijn om dit aan te vullen met supplementen.
  • Handige one-a-day tablet.

Waarom is calcium zo belangrijk voor je botten?

Ongeveer 99% van al het calcium in je lichaam wordt opgeslagen in je botten en tanden. Je botten bestaan uit calcium, fosfor en andere mineralen die samen zorgen voor de hardheid en sterkte van het bot. Je botten zitten steeds in een proces van afbraak en opbouw. Calcium is essentieel voor dit vernieuwingsproces en zorgt ervoor dat nieuw botweefsel kan worden aangemaakt, wanneer oud weefsel wordt afgebroken.

Synergie vitamine D en calcium

Vitamine D en calcium hebben een synergie. Vitamine D draagt bij tot de normale opname van calcium en fosfor. Het zorgt ervoor dat calcium uit voeding goed wordt opgenomen. Calcium komt voor in voeding zoals melk, kaas, groenten en/of noten. Vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten. Er wordt aan vrouwen in de menopauze geadviseerd om extra vitamine D te slikken ter versterking van de botten.

Verlies van botmineralen verminderen*

Met name vrouwen vanaf 50 jaar en in de menopauze ervaren vaak verlies van botmineralen door de afname van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen, wat leidt tot osteoporose waarbij botten hun dichtheid verliezen en verzwakken. Dit vergroot het risico op botbreuken. De Calcium & Bot Support is speciaal geformuleerd met ten minste 400 mg calcium en 15 microgram vitamine D per dosis om dit botmineraalverlies te bestrijden. De combinatie van calcium en vitamine D3 bevordert een gezonde botmineraaldichtheid en het gunstige effect is het meest prominent bij een dagelijkse inname van 1200 mg calcium en 20 mcg vitamine D3 uit alle mogelijke bronnen.

Verminderd risico op vallen bij 60-plussers**

Vitamine D in deze samenstelling draagt bij aan het verminderen van de risico's van vallen door houdingsinstabiliteit en spierzwakte, waardoor de kans op botbreuken bij zowel mannen als vrouwen vanaf 60 jaar afneemt.

Sterke botten en soepele spieren

Iedereen weet hoe belangrijk sterke botten zijn, zeker naarmate we ouder worden. In dit product Calcium & Bot Support hebben we veel aandacht voor de botten. De toegevoegde vitamine D en calcium ondersteunen de botten. Ze zijn van belang voor de samenstelling van de botten en voor het behoud van sterke botten. Maar daar blijft het niet bij...

De toevoegde vitamine C, mangaan en zink ondersteunen de botten en zijn goed voor het skelet. Net zo als de vitamine K2. Vitamine K2 is ook nog eens goed bij de opname van mineralen, zoals calcium, in de botten en het botweefsel.

Botten zijn enorm belangrijk want ze geven het lichaam structuur en steun, maar we mogen de spieren rondom niet vergeten. Spieren leveren de kracht om deze botten in beweging te zetten. Magnesium speelt een rol bij het behoud van soepele én sterke spieren. Wel zo fijn dat er in dit supplement Calcium & Bot Support aandacht is voor zowel je botten als je spieren.Disclaimer: Conform de geldende wetgeving is Golden Naturals beperkt in het verstrekken van volledige informatie over de toepassingen van dit supplement. We zijn verplicht om ons te houden aan de claimsverordening, wat betekent dat we alleen voor bepaalde ingrediënten toestemming hebben om gezondheidsclaims te maken. Raadpleeg bij vragen altijd een gekwalificeerd gezondheidsdeskundige of uw arts voor persoonlijk advies.

Artikelcode: GN-494
EAN-code: 8718164647772
Blogberichten (4)
Samenstelling
Inhoud 60 vegetarische tabletten
Samenstelling per dagdosering (= 1 tablet): %DRI
Calcium (carbonaat) uit rode alg (Aquamin™) 400 mg 50
Magnesium (Aquamin™) 75,8 mg 20
  waarvan 25,8 mg magnesium (carbonaat) uit rode alg  
  waarvan 50 mg magnesium (hydroxide) uit Iers zeewater  
Vitamine C (calcium-L-ascorbaat) 20 mg 25
Vitamine D3 (cholecalciferol uit wolvet, 1000 I.E.) 25 µg 500
Vitamine K2 (menaquinon-7) 25 µg 33
Boor (natriumboraat) 0,5 mg **
Chroom (picolinaat) 26 µg 65
Jodium (kaliumjodide) 75 µg 50
Kalium (citraat) 10 mg 1
Koper (citraat) 0,026 mg 3
Mangaan (citraat) 2,5 mg 125
Molybdeen (natriummolybdaat) 30 µg 60
Seleen (L-selenomethionine) 25 µg 45
Zink (mono-L-methioninesulfaat) 5 mg 50
Betaïne (hydrochloride) 11,4 mg **
PEA (palmitoylethanolamide) 60 mg **
Silicium (uit bamboe extract) 7,5 mg **
BioPerine® (Piper nigrum L. extract) 2 mg **

DRI: Dagelijkse Referentie Inname
** Geen wettelijke DRI vastgesteld
µg = mcg

Ingrediënten
mineralen, vulstoffen (microkristallijne cellulose, calciumcarbonaat DRI 9%), palmitoylethanolamide, antiklontermiddelen (siliciumdioxide, plantaardige magnesiumstearaat), betaïnehydrochloride, verdikkingsmiddelen (gehydrogeneerde plantaardige olie, hydroxypropyl cellulose), vitaminen, glansmiddel (cellulose), kruidenextracten, verstevigingsmiddel (glycerine).

Geschikt voor vegetariërs
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis

Dit product is een voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
Neem 1 tablet per dag, voor of tijdens de maaltijd.

Een hoop ingrediënten uit het product Calcium & Bot Support worden namelijk beter opgenomen in combinatie met voedingsstoffen. Voor het gebruiksgemak is het aan te raden om een vol glas water te drinken tijdens het innemen van de tablet. Dit zorgt ook nog eens voor een makkelijkere opname door het lichaam. Als de tablet te groot is, kan deze worden doorgebroken. Let op: er kan een scherp randje zitten aan de kant waar de tablet is doorgebroken. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van ziekte of medicijngebruik.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Gemiddeld:
Waardering:
83% of 100
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!