Quercetine als supplement? Kies voor kwaliteit!

Weet jij wat in 2021 het meest gegoogelde supplement van Nederland was? Quercetine! Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar daar komt dan nu verandering in. In deze blog vertellen we je alles over de invloed van deze indrukwekkende antioxidant waarvan steeds meer goede eigenschappen bekend worden.

Wat is quercetine?

Quercetine, soms ook geschreven als ‘quercitine’, is een bioactieve stof, een belangrijke bioflavonoïde én een krachtige natuurlijke antioxidant. Het staat ook wel bekend als vitamine P. Quercetine komt in grote getalen in de natuur voor. Als voedingsstof vinden we het terug in diverse soorten fruit en groente zoals kappertjes, boerenkool, asperges, zoete aardappel, rode ui, bessen, appels en pruimen en boekweit. De stof bevindt zich vooral in de schil. Quercetine is geelbruin van kleur en smaakt een tikje bitter.

Quercetine uit voeding: slecht opneembaar

Helaas heeft quercetine één groot gebrek: het zit weliswaar in diverse voedingsmiddelen, maar ons lichaam neemt het nauwelijks op. Dit is een bekende ‘handicap’ van bioflavonoïden en wordt veroorzaakt door de lage wateroplosbaarheid. Een andere oorzaak is de bereiding: tijdens het koken verdwijnt quercetine voor 70 tot zelfs 90 procent uit de voeding. Maar er is nóg een probleem: quercetine is een stof die zich makkelijk bindt met fytonutriënten, ook wel bekend als antistoffen. Dit is ongunstig, omdat het de opname van de resterende 10 tot 30 procent quercetine uit voeding extra moeilijk maakt. Al met al bereikt dus slechts een klein gedeelte daadwerkelijk onze lichaamscellen. Een supplement kan zorgen voor de gewenste aanvulling. Kies bij voorkeur voor een hoogwaardig quercetinesupplement waarbij het nutriënt is verbonden aan fosfolipiden. Lees verder om te begrijpen waarom dit de beste keuze is.

20x beter opneembaar dankzij Phytosome®-technologie!

Phytosome®-technologie maakt quercetine tot 20 keer beter opneembaar!

De van nature slechte opneembaarheid van quercetine wordt dus mede veroorzaakt door de binding met fytonutriënten (antistoffen). Gelukkig zijn er knappe koppen die hier een oplossing voor hebben gevonden. De Italiaanse nutriëntontwikkelaar en -producent Indena heeft een technologie bedacht waarbij quercetine uit de bloemen van de honingboom (Sophora japonica L.) wordt gemengd met fosfolipiden, dat zijn vetachtige deeltjes. Die vetachtige deeltjes zorgen voor minder ‘grip’. Dat belemmert de binding van quercetine met fytonutriënten drastisch en verhoogt de opneembaarheid van quercetine. Door de natuurlijke binding van quercetine met fosfolipiden ontstaat een homogeen mengsel dat we fytosomen noemen. Het resultaat van deze Phytosome®-technologie van Indena is een gepatenteerd product met de naam Quercefit®. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Quercefit® tot maar liefst twintig keer beter opneembaar is dan ‘gewone’ quercetine. Een ongelooflijk goede uitvinding dus!

Quercetine zorgt voor een betere opname van zink

Golden Naturals combineert Quercefit® met zink, vitamine A en vitamine C. Dat doen we niet voor niets! Quercetine zorgt namelijk voor een betere opname van zink. Quercetine is een zogenoemde zinkionofoor. Bij een verminderde weerstand gebruikt ons lichaam meer zink. Hiervoor zijn zinkionoforen nodig: transporteurs die zink naar de cellen vervoeren, met een betere opname tot gevolg. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Naast zink heeft ook vitamine C een belangrijke wisselwerking met quercetine. De bekendste eigenschap van vitamine C is uiteraard de ondersteuning van het immuunsysteem en de afweer van het lichaam. Vitamine A is goed voor de slijmvliezen in de longen.

Goed opneembare quercetine kopen? Kies het beste product voor jou!

Kortom: ben je op zoek naar een supplement met quercetine, kies dan altijd voor hoogwaardig kwaliteitsproduct waarbij quercetine verbonden is aan fosfolipiden. Quercefit® neemt ons lichaam tot twintig keer beter op dan reguliere quercetine. Golden Naturals Quercetine is een keuze voor kwaliteit.