De magie van ashwagandha

Ashwagandha is de krachtpatser uit de ayurveda: letterlijk betekent het ‘de wetenschap van lang leven’. Dat zegt nogal wat! In de traditionele hindoeïstische gezondheidsleer wordt deze lichtbruine wortel al eeuwenlang ingezet. Gelukkig hoef je anno 2021 niet meer naar Azië voor ashwagandha en andere ayurvedische kruiden. In deze blog lees je meer over de invloed van ashwagandha en waar je op moet letten als je op zoek bent naar ashwagandha-supplementen.

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera) is een lange plant met paarse of groene bloemen en een rode vrucht. De plant groeit voornamelijk in India, Centraal- en Zuid-Azië en delen van Afrika. De ayurvedische traditie kent het gebruik van de wortels en bladeren van de ashwagandhaplant al meer dan 4000 jaar, maar in westerse landen is het nog niet zo bekend. Daar zou weleens verandering in kunnen komen, aangezien de wetenschap het gebruik van ashwagandha onlangs heeft onderstreept. Daarmee is het een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de fysieke als mentale functies van het menselijk lichaam.

Wat is de positieve invloed van ashwagandha?

De meest bijzondere eigenschap van ashwagandha is dat het een adaptogeen is. Adaptogene kruiden helpen je in stressvolle situaties*. Ze ondersteunen je aanpassingsvermogen op spannende momenten*. Denk aan een belangrijk gesprek, een vliegreis of een examen. Een supplement met ashwagandha kan eraan bijdragen dat lichaam en geest in balans blijven*. Daarnaast heeft dit vernuftige kruid nog tal van goede eigenschappen:

  • draagt bij aan een goede geestelijke balans*
  • ontspannend en beschermend tijdens fysieke stress*
  • ondersteunt het energieniveau en uithoudingsvermogen*
  • is goed voor de opbouw van spieren*
  • ondersteunt de gezonde seksuele functie voor mannen* en gezonde voortplantingsorganen van vrouwen*

Waar moet je op letten als je ashwagandha-supplementen koopt?

Ashwagandha als supplement is te koop in verschillende vormen: als tabletten, capsules en poeder. Als je ashwagandha koopt, is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Kies bij voorkeur voor een ashwagandha-extract dat uitsluitend bestaat uit de wortels van de Withania somnifera-plant (withanoliden). Ook is het slim om te kijken naar de oorsprong van de ashwaganda: de kwaliteit van ashwagandha die zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen is verbouwd, is vaak beter. Heb je je keuze eenmaal bepaald, let dan ook op de gebruikswijze: vanwege de rustgevende invloed, kun je ashwagandha het beste later op de dag of voor het slapengaan innemen. Vermijd koffie of andere stimulerende middelen, zodat de ashwagandha optimaal tot zijn recht komt.

KSM-66®: het beste ashwagandha-extract

Voor onze Golden Naturals Ashwagandha 600 mg hebben we gekozen voor het beste ashwagandha-extract wereldwijd beschikbaar: KSM-66®. Een branded ingrediënt dat uitsluitend bestaat uit de wortels van de Withania somnifera-plant. Ashwagandha KSM-66® is het hoogst geconcentreerde ashwagandha-extract op de wereldmarkt. Bovendien is het momenteel ook het best wetenschappelijk onderzochte extract: de resultaten zijn zeer positief. KSM-66® ashwagandha is 100% biologisch en Non-GMO gecertificeerd (niet genetisch gemanipuleerd). Aan de capsules van Golden Naturals Ashwagandha 600 mg is BioPerine® toegevoegd, dat zorgt voor een betere en snellere opname van ashwagandha. Voor jou alleen het beste van ashwagandha!


*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.