De 5 beste tips om voedingssupplementen te bewaren!

Naast kwaliteit en resultaat, staat bij Golden Naturals ook gebruiksgemak hoog in het vaandel. Bij elk (nieuw) product vragen we ons af: hoe zorgen we ervoor dat de consument dit zo praktisch en prettig mogelijk kan gebruiken? We denken na over de inhoud en grootte van een capsule, maar óók over het ontwerp van het etiket en de verpakking. In combinatie met consumptie- en bewaartips voor de consument, werken we aan een optimaal gebruik en profijt van onze producten. Eigenlijk zorgen we daar dus sámen voor!

Wist je dat de kwaliteit en werkzaamheid van voedingssupplementen mede beïnvloed wordt door de manier waarop je ze bewaart? Voor een optimale houdbaarheid en kwaliteit van je capsules en tabletten hebben wij 6 gouden tips voor je:

  1. Bewaar je supplementen direct na aankoop in de originele verpakking op een droge plek én op kamertemperatuur. Bewaar je supplementen nooit in een vochtige omgeving en niét in de koelkast; behalve als dit expliciet op het etiket vermeld staat. Het voordeel van de potjes van Golden Naturals is dat ze niet van (doorzichtig) glas zijn, waardoor onze supplementen niet gevoelig zijn voor aantasting door Uv-licht.

    Extra tip: zet je potjes op ooghoogte of in het zicht in je keuken(kast). Op die manier word je automatisch elke ochtend/avond eraan herinnerd om je supplementen in te nemen!

  2. Wellicht ben je ze al eens tegengekomen: watten of kleine silicagelzakjes in de verpakking. Gooi deze niet weg! Ze hebben een belangrijke functie: ze nemen vocht op en beschermen zo de kwaliteit van het product.

  3. Al onze supplementen hebben op het etiket een uiterste houdbaarheidsdatum vermeld staan. De kwaliteit is tijdens deze periode gegarandeerd, mits het product nog niet geopend is. Is de houdbaarheidsdatum overschreden? Dan is de kwaliteit van het product mogelijk verminderd. Het is dus slim om de houdbaarheidsdatum te respecteren.

  4. Niet zo zeer een bewaartip, maar een handige gebruikstip: als je moeite hebt met het slikken van capsules of als je de smaak van capsules niet prettig vindt: je kunt capsules met een gerust hart uit elkaar halen. De poedervormige inhoud doe je in een glas water of roer je door je yoghurt of vla. Alleen in het geval van probiotica kan je de capsule beter in z’n geheel innemen. Wil je weten waarom, of wil je meer tips voor consumptie van grote capsules/tabletten? Je leest er alles over in deze blog.

  5. Last but not least, en het ligt oh zo voor de hand, maar het wordt vaker vergeten dan je denkt: zorg dat je de pot met capsules of tabletten na gebruik altijd weer goed afsluit!