Veganisten en vitamine B12-tekort

Het is je vast niet ontgaan: vorige week was de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief om alle Nederlanders te stimuleren om een week geen vlees te eten en zo bewust te worden van de positieve impact ervan. Goede actie, vinden wij! Als je regelmatig vegetarisch of veganistisch eet, moet je alleen wel opletten dat je voldoende vitamine B12 binnenkrijgt. Je hebt namelijk een verhoogde kans op een B12-tekort omdat deze vitamine vrijwel alleen in dierlijke producten zit. Maar wat is nou precies het belang van vitamine B12? En wat kun je doen als je een tekort hebt? In deze blog zetten we de feiten rondom vitamine B12 op een rijtje.

Wat is de functie van vitamine B12 in het lichaam?

Vitamine B12, ook wel cobalamine genoemd, is een onmisbare vitamine voor je lichaam. Zo draagt het bij aan de vorming van rode bloedcellen en helpt het bij het celdelingsproces. Vitamine B12 speelt ook een belangrijke rol bij het functioneren van het zenuwstelsel. Én het heeft invloed op je energieniveau. Zoals gezegd kan een tekort aan vitamine B12 ervoor zorgen dat je je (langdurig) moe voelt. Dat heeft uiteraard flinke invloed op je kwaliteit van leven.

In welke voedingsmiddelen komt vitamine B12 voor?

Goed opneembare vitamine B12 komt uitsluitend voor in dierlijke producten. Denk aan melk, kaas, eieren, vlees en vis. Allerlei voedingsproducten die een gemiddelde Nederlander regelmatig binnen krijgt. Veganisten en in mindere mate ook vegetariërs, krijgen die voedingsstoffen natuurlijk niét of veel minder binnen. Hetzelfde geldt voor zwangere vrouwen. Hoe zorg je dan toch dat je geen vitamine B12-tekort krijgt? Een voedingssupplement met vitamine B12 in hoge dosering biedt uitkomst.

Welk B12-supplement kies je?

Golden Naturals heeft twee vormen van vitamine B12 in het assortiment. Beide producten bevatten methylcobalamine in bioactieve vorm. Het voordeel? Het lichaam kan deze vorm van B12 direct opnemen. Dit in tegenstelling tot supplementen op basis van cyanocobalamine: een synthetische vorm die het lichaam eerst moet omzetten vóórdat het effect heeft. Vitamine B12 van Golden Naturals activeert de natuurlijke energie in je lichaam én zorgt voor een goed concentratievermogen en geheugen.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.