Golden Naturals stopt per direct met levering melatonineproducten

Onlangs heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in een schriftelijk bericht te kennen gegeven dat zij het toezicht intensiveert op producten die meer dan 0,3 mg van het hormoon melatonine bevatten. Aanleiding voor deze intensivering is de vaststelling dat producten met een dagdosering van tenminste 0,3 mg melatonine op farmacologische wijze meerdere fysiologische functies van het menselijk lichaam beïnvloeden. Deze melatonineproducten worden derhalve als geneesmiddel beschouwd en vallen onder de Geneesmiddelenwet. Dat betekent dat deze producten als geneesmiddel geregistreerd moeten zijn. Voor het in de handel brengen ervan is een speciale vergunning vereist.

Stop op levering melatonineproducten

Naar aanleiding van bovengenoemde berichtgeving en een bezoek van de IGJ en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) aan ons bedrijf op 12 november jl. heeftGolden Naturals besloten om per direct te stoppen met het leveren van alle melatonineproducten. Het betreft:

Golden Naturals Melatonine 3 mg 60 smelttabletten (GN-296)
• Golden Naturals Melatonine 3 mg 180 smelttabletten (GN-293)
• Golden Naturals Melatonine 3 mg 360 smelttabletten (GN-372)
• Golden Naturals Melatonine 5 mg 60 smelttabletten (GN-331)
• Golden Naturals Melatonine 5 mg 180 smelttabletten (GN-332)
• Golden Naturals Melatonine 1,5 mg KIDS 60 smelttabletten (GN-319)

Golden Naturals DeepSleep+ (GN-257 en GN-276) wordt op dit moment herzien en krijgt een nieuwe samenstelling die volledig zal voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Kun jij toch wel wat steun gebruiken om in slaap te komen of te ontspannen?

Golden Naturals Nachtrust Formule is een mooie mix van kruiden(extracten) zoals slaapmutsje en citroenmelisse-extract die helpen om lekker te slapen en een natuurlijke gezonde slaap bevorderen. Zink ondersteunt bij momenten van spanning en stress. Golden Naturals Nachtrust Formule is melatonine-vrij, bevat geen allergenen en mag in combinatie met geneesmiddelen worden gebruikt. Klik op onderstaand product voor meer informatie.