Gezond recept | Rijk aan antioxidanten en omega 3

Wist je dat je eet- en leefpatroon van grote invloed kan zijn op de conditie van je huid? Gevarieerde, verse en biologische voeding is de eerste stap richting een gezonde en mooie huid. Superfoods kunnen een nuttige aanvulling zijn, maar gelukkig zijn er een heleboel ‘gewone’ producten die je gewoon in de supermarkt vindt die kunnen bijdragen aan een gezonde huid.  

Antioxidanten

Ons lichaam heeft een ingenieus eigen beschermingsmechanisme om schade van zogenoemde vrije radicalen te beperken. Die ‘beschermers’ zijn antioxidanten. Bekende antioxidanten zijn vitamine A, B3, B5, C en E. Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten zijn: boerenkool, broccoli, spinazie, blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbeien, mango, zoete aardappel, wortels, rode paprika, rode kool, pure chocolade (70%) of cacaopoeder (kleine hoeveelheden).

Omega 3

Omega 3-vetzuren dragen ook bij aan een ‘barrière’ tegen allerlei vervelende huidkwaaltjes waar je niet op zit te wachten. Ook voorzien ze de huid van voeding, waardoor je huid zacht en soepel aanvoelt. Bronnen van omega 3-vetzuren zijn vette vissoorten, avocado, donkergroene bladgroenten, walnoten, chiazaad, lijnzaad.

Kruiden en specerijen

Sommige kruiden en specerijen staan erom bekend dat ze diverse gezondheidsvoordelen hebben. Zo hebben ze dezelfde kwaliteiten als antioxidanten, maar ze stimuleren ook de doorbloeding, waardoor zuurstof, mineralen en vitaminen beter naar het huidoppervlak komen. Dat geldt onder meer voor kaneel, knoflook, gember en kurkuma.

Eet je mooi!

Op zoek naar een lekkere maaltijd rijk aan antioxidanten, omega 3-vetzuren en kruiden? Wij hebben een recept voor je! Wat dacht je van deze viscurry met spinazie. Dit recept is in 30 minuten klaar. Lekker en heel erg simpel om te maken.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 2 visfilets zoals tilapia
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el rode curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr kikkererwten uit blik
  • halve tl kerrie
  • snufje zout en peper
  • serveren met 150 gr rijst

Aan de slag!

Bereiding: 30 minuten
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Spoel de kikkererwten schoon onder de kraan. Snijd de vis, ui en knoflook in stukjes. Breng de visstukjes op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de vis rondom bruin. Voeg daarna de ui, kerrie, knoflook en spinazie toe en bak dit een minuut of 4-5 mee. Daarna voeg je de kikkererwten, rode curry en kokosmelk toe en laat je dit nog circa 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Serveer de viscurry met de rijst. Eet smakelijk!
(bron: https://www.lekkerensimpel.com/viscurry-met-spinazie/)