Golden Naturals
Zink Bisglycinaat 50 mg
60
veganistische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
100% of 100
Golden Naturals Zink Bisglycinaat 50 mg 60 tabl GN-393-10

Zink Bisglycinaat 50 mg

Golden Naturals
60
veganistische tabletten
Gemiddeld:
Waardering:
100% of 100
€ 16,95
Op voorraad Bezig met ophalen levertijd...
-
+
Beschrijving

Is Zink Bisglycinaat 50 mg een wondermineraal?

Schreeuwt je lichaam om extra zink? Kan je immuunsysteem wel wat extra ondersteuning gebruiken? Het kan zijn dat je lichaam om een bepaalde voedingsstof vraagt die essentieel is voor tal van lichaamsfuncties, namelijk zink. Zink speelt een rol in vele lichaamsprocessen, zoals het immuunsysteem, celdelingsproces, hormoonhuishouding en ondersteunt het behoud van gezonde huid, haar, nagels en sterke botten. Maar het speelt ook een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten en eiwitten. Je leest het al, dit wondermineraal is voor veel dingen in het lichaam goed. Vandaar ook de bijnaam: het wondermineraal. Zink Bisglycinaat 50 mg bevat een hooggedoseerde, goed opneembare vorm van zink.

  • Zinkbisglycinaat van Albion Minerals® met TRAACS®-kenmerk (The Real Amino Acid Chelate System)
  • Biologisch beschikbare vorm, dus goed opneembaar door het lichaam.
  • Ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.
  • Speelt een rol in het celdelingsproces en hormoonhuishouding. Het helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen tegen oxidatieve schade.
  • Het draagt bij tot de instandhouding van normaal haar, nagels en botten.

Wat is zink?

Zink is een mineraal dat essentieel is voor de menselijke gezondheid en speelt een rol in tal van biologische processen. Het is misschien wel het belangrijkste sporenelement voor het menselijk lichaam. Het wordt vaak ingenomen als voedingssupplement, maar zit ook in voedingsmiddelen zoals vlees, schaal- en schelpdieren, zaden, noten, zuivelproducten en eieren. 

Wat is zink bisglycinaat?

Bisglycinaat is een vorm van zink die is gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. In vergelijking met andere anorganisch zinkverbindingen heeft bisglycinaat een hoge biologische beschikbaarheid. Dit betekent dat het lichaam het makkelijk kan opnemen en gebruiken. Eiwitten zorgen ervoor dat mineralen biologisch beschikbaar zijn, waardoor ze niet binden aan andere voedingsstoffen in het lichaam. Zink bisglycinaat, van Albion Minerals®, kan deze natuurlijke processen nabootsen. Hierbij is zink gekoppeld aan twee glycinemoleculen. Deze verbinding blijf intact, zelfs in de aanwezigheid van maagsappen en spijsverteringsenzymen, wat zorgt voor een volledige opname in de dunne darm.

Zink bisglycinaat van Albion Minerals®

In de Zink Bisglycinaat 50 mg zit zink bisglycinaat afkomstig van Albion Minerials®. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in aminozuurchelaten met een zeer sterke reputatie. Dit bedrijf zet zich in voor het produceren van mineraalvormen, zoals zink, die hoog scoren in biologische beschikbaarheid. Albion Minerals® investeert in wetenschappelijk onderzoek om de efficiëntie en veiligheid te waarborgen. Albion maakt gebruik van gepatenteerde technologieën voor de formulering van hun mineralen, wat kan bijdragen aan hogere biologische beschikbaarheid en betere absorptie door het lichaam. Dit staat bekend onder het TRAACS®-kenmerk.

Waar is Zink Bisglycinaat 50 mg goed voor?

Het mineraal zink heeft meerdere positieve eigenschappen. Het ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Maar speelt ook een rol in het celdelingsproces en hormoonhuishouding. Zo draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels, en het proces van celvernieuwing. Maar dat is nog niet alles. Het draagt ook bij tot de instandhouding van normaal haar, nagels en botten en het speelt een rol bij een normaal geheugen, de concentratie en intelligentie.

Hoog gedoseerd

Zink Bisglycinaat 50 mg is hoog gedoseerd en daardoor niet geschikt voor langdurig gebruik. Wil je langdurig een zink supplement nemen? Probeer dan onze Multiple Zink 25 mg.


Disclaimer: Conform de geldende wetgeving is Golden Naturals beperkt in het verstrekken van volledige informatie over de toepassingen van dit supplement. We zijn verplicht om ons te houden aan de claimsverordening, wat betekent dat we alleen voor bepaalde ingrediënten toestemming hebben om gezondheidsclaims te maken. Raadpleeg bij vragen altijd een gekwalificeerd gezondheidsdeskundige of uw arts voor persoonlijk advies.

Gezondheidsclaims zijn lopende.

Artikelcode: GN-393
EAN-code: 8718164646881
Blogberichten (6)
Samenstelling
Inhoud 60 veganistische tabletten
Samenstelling per dagdosering (= 1 tablet) %DRI
Zinkbisglycinaat (Albion Minerals®) 250 mg
   waarvan elementair zink

50

mg

500

BioPerine® (Piper nigrum L. extract) 3 mg **

DRI: Dagelijkse Referentie Inname
** Geen wettelijke DRI vastgesteld

Ingrediënten
zinkbisglycinaat, vulstof (microkristallijne cellulose), verdikkingsmiddel (gehydrogeneerde plantaardige olie), antiklontermiddelen (gefermenteerde plantaardige L-leucine, talk, plantaardige magnesiumstearaat, siliciumdioxide), BioPerine® (Piper nigrum L. extract).
Geschikt voor veganisten.
Vrij van
ei, glutenbevattende granen, lupine, melk (inclusief lactose), mosterd, noten, pinda, schaal- en weekdieren, selderij, sesamzaad, soja, sulfiet, vis

Dit product is een voedingssupplement. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde leefstijl.

Gebruik & dosering
Instructies
1x daags 1 tablet bij voorkeur bij de avondmaaltijd met water innemen. Zink wordt het best opgenomen wanneer het met voedsel wordt ingenomen. Neem het bij voorkeur in bij maaltijden die eiwit bevatten, dit kan helpen bij de opname van zink. Koper en ijzer concurreren daarentegen juist weer met zink om opgenomen te worden in het spijsverteringsstelsel. Als je nog andere supplementen neemt die deze mineralen bevatten, is het een goed idee om deze supplementen niet tegelijk in te nemen met de Zink Bisglycinaat. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Niet geschikt bij kinderwens, zwangerschap en/of borstvoeding. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van ziekte of medicijngebruik.
Bewaaradvies
Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Beoordelingen
Gemiddeld:
Waardering:
100% of 100
Review schrijven
Review schrijven
Om nepreviews te voorkomen willen we je vragen om eerst in te loggen of een account aan te maken alvorens je een review kunt schrijven.
Andere producten die mogelijk iets voor je zijn!