Wat betekent de afkorting I.E. op een verpakking?

Als je onze productetiketten bij Golden Naturals bekijkt, kom je af en toe de term ‘I.E.’ tegen. Maar wat betekent dat eigenlijk? I.E. staat voor Internationale Eenheden en is ook bekend als I.U. Het is een eenheid die gebruikt wordt om de hoeveelheid van een actief en nuttig ingrediënt in onze supplementen aan te geven, de vet oplosbare vitamines A, D en E. Dit is een gestandaardiseerde manier om de effectiviteit van de vitamines in diverse producten te vergelijken.

Als we bijvoorbeeld zeggen dat een supplement 1.000 I.E. vitamine D bevat, dan betekent dit dat we precies die hoeveelheid actieve vitamine D in het product hebben gestopt. Dit is een vaste waarde, die niet verandert. Zo staat 25 mcg vitamine D altijd voor 1.000 I.E. We hebben alle berekeningen vooraf gedaan, zodat u erop kunt vertrouwen dat elk supplement precies de hoeveelheid actieve stof bevat zoals aangegeven op het etiket.

Het is belangrijk om te begrijpen dat een hogere I.E. aangeeft dat er meer van de actieve stof in het supplement zit, maar ‘hoe hoger, hoe beter’ is niet altijd van toepassing. De optimale hoeveelheid actieve stof, hangt af van verschillende factoren zoals gezondheid, leeftijd, geslacht, dieet en levensstijl.

De ‘Internationale Eenheden’ op onze producten maken het je makkelijker om de effectieve hoeveelheden in onze supplementen te vergelijken met die van anderen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Wij staan altijd klaar om je te helpen!