Waarom is de opneembaarheid van supplementen zo belangrijk?

Golden Naturals vertelt het (én heeft ‘t)!

Als je een voedingssupplement inneemt, verwacht je natuurlijk dat je het goed verteert en dat je snel profiteert van de werkzame stoffen. Zo eenvoudig is het helaas niet. De mate van opname in je lichaam speelt hierin een cruciale rol. De opname van een supplement hangt af van een aantal factoren. Hóe worden werkzame stoffen maximaal opgenomen door je lichaam? En waarom kun je beter kiezen voor supplementen en vitaminen met bioactieve stoffen in plaats van de synthetische variant? Wij vertellen het je in deze blog!

Hoe werkt de opname van werkzame stoffen in ons lichaam?

Onze spijsvertering begint zodra we iets eten of drinken. De werking van ons spijsverteringstelsel is een ingewikkeld en uitgebreid proces. Doel van dit proces is om alle nuttige stoffen uit het voedsel te halen. Het voedsel dat wij consumeren wordt door maagsappen in de maag ‘afgebroken’ in kleinere deeltjes die door het lichaam kunnen worden opgenomen. Vervolgens transporteert de maag steeds kleine beetjes voedsel naar de darmen, waar de werkzame stoffen worden omgezet en opgenomen. Wat ons lichaam niet kan gebruiken of niet kan opnemen, wordt afgevoerd als ontlasting. Dit totale proces duurt ongeveer 24 tot 48 uur.

Het belang van een goede maag- en darmfunctie

Het grote verschil in opneembaarheid van verschillende supplementen wordt voornamelijk gemaakt in de maag, darmen en overige organen zoals de lever. Je hebt bijvoorbeeld een goede maagfunctie en voldoende maagzuur nodig om mineralen als ijzer en magnesium te splitsen. Alleen dan kunnen je darmen de werkzame stoffen gemakkelijk opnemen. Sommige supplementen komen juist pas in de darmen tot hun recht, denk aan probiotica. Ook hier hebben wij aan gedacht: de probioticaproducten van Golden Naturals zitten in maagsapresistente capsules. Hierdoor komen ze ‘ongeschonden’ via de maag op de plek van bestemming aan: de darmen.

Natuurlijke supplementen of de synthetische variant?

De tweede factor is de kwaliteit van het voedingssupplement. Grofweg kun je voedingssupplementen onderverdelen in ‘synthetisch’ en ‘natuurlijk’/‘bioactief’. De opneembaarheid wordt grotendeels bepaald door de mate van bioactiviteit. Steeds meer mensen stappen over op natuurlijke supplementen met bioactieve stoffen in plaats van de synthetische variant. Niet zo gek: natuurlijke, bioactieve vitaminen worden simpel gezegd beter opgenomen door het lichaam aangezien het natuur- en lichaamseigen nutriënten zijn. Simpel gezegd: je lichaam hoeft de stoffen niet meer om te zetten in een bruikbare vorm, want dat hebben wij al voor je gedaan! Synthetische supplementen zijn weliswaar vaak goedkoper, maar worden minder goed opgenomen door het lichaam waardoor hun effectiviteit afneemt. Zonde van je geld dus.

Ons geheim: BioPerine!

Golden Naturals heeft naast bioactieve stoffen nóg een geheim dat de opneembaarheid een mega-boost geeft. BioPerine®, heb je daar weleens van gehoord? Het is een krachtig extract uit de zwarte peper vrucht (Piper nigrum Linn) die voornamelijk groeit in Zuid-India. Aan veel producten van Golden Naturals is BioPerine® toegevoegd als natuurlijke hulpstof. Het bijzondere van BioPerine® is dat het de biologische beschikbaarheid van supplementen en voedingsstoffen aanzienlijk verbetert. BioPerine® helpt de darmcellen om beter te ontspannen waardoor nuttige voedingsstoffen gemakkelijker in de bloedbaan komen. Doordat BioPerine® de opname van vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten sterk bevordert, verhoogt het ook de invloed van voedingsstoffen en supplementen. Een zeer nuttige, natuurlijke hulpstof dus!

Kortom: maak een bewuste en slimme keuze als het gaat om voedingssupplementen. Check altijd het etiket of stel vragen aan de verkoper, en kies zoveel mogelijk voor bioactieve stoffen. Dan heb je het meeste profijt van je product! Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met ons via info@goldennaturals.nl of telefoonnummer 0499-440222.