Vitamine D is supplement van het jaar 2022!

Vitamine D is veruit de populairste vitamine in Nederland. Dat blijkt uit de verkiezing ‘Supplement van het Jaar’ waarvoor deelnemers de afgelopen weken online konden stemmen op hun favoriete vitaminen, mineralen, kruiden en andere supplementen. Vitamine D is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot supplement van het jaar en daarmee een overtuigende winnaar.

Het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) organiseert jaarlijks de Supplement van het Jaar-verkiezing en gaat daarbij op zoek naar de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen. Bijna 2.000 mensen lieten weten welk voedingssupplement ze nemen en waarom.

Vitamine D overtuigt opnieuw                              

Er is de afgelopen jaren veel aandacht geweest voor het nut en het belang van vitamine D. Daarom is het wellicht geen verassing dat deze ‘zon-vitamine’ voor de tweede keer op rij de publieksfavoriet is: maar liefst 70% van de deelnemers gaf aan vitamine D te gebruiken. Naast het feit dat het één van de vitaminen is waarvoor de Gezondheidsraad een suppletieadvies geeft voor het merendeel van de Nederlandse bevolking, is deze vitamine ook veel in de media geweest vanwege de belangrijke bijdrage aan de werking van het immuunsysteem. Werken aan het immuunsysteem is voor veel mensen extra belangrijk geweest de afgelopen tijd.

Ook op het podium: magnesium, curcuma en omega-3

Stemmers konden hun favoriet aangeven in de categorie vitaminen en mineralen, supplementen op basis van kruiden en planten en overige supplementen. Vitamine D werd de overall winnaar. Magnesium eindigde als sterke tweede. In de categorie kruiden en planten-supplementen was curcuma de koploper. In de categorie overige supplementen bleek omega-3 de grote favoriet.

Waarom kiezen mensen voor een supplement?

Ook dit was een belangrijke vraag in de enquête. Bijna twee derde van de deelnemers (59%) gaf aan dat het werken aan de weerstand en het ondersteunen van het immuunsysteem de belangrijkste reden is om voedingssupplementen te gebruiken. 44 procent antwoordde dat zij het gebruik van voedingssupplementen ziet als onderdeel van een gezonde leefstijl. Verder liet een derde weten positieve effecten te ervaren bij het gebruik van voedingssupplementen.

Waarom is vitamine D zo belangrijk?

Vitamine D wordt ook wel de zon-vitamine genoemd. Onze huid kan namelijk zelf vitamine D aanmaken onder invloed van zonlicht. Dat is ook de reden dat niet iedereen in Nederland gedurende het jaar voldoende vitamine D binnenkrijgt. Zeker de afgelopen jaren met het vele thuiswerken en de Nederlandse zon die niet altijd krachtig genoeg is. Daarom adviseert de Gezondheidsraad bepaalde groepen om het hele jaar vitamine D supplementen te slikken.

Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden en om de spierkracht op peil te houden. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor onze weerstand. Ook voor de hersenfunctie kan extra vitamine D ondersteuning bieden.

Vitamine D als supplement: de keuze is reuze!

Soms kun je een verhoogde behoefte hebben aan vitamine D. Dan biedt een supplement uitkomst! Vitamine D3 is de meest effectieve vorm van vitamine D. Golden Naturals heeft een breed assortiment aan D3-producten met diverse doseringen en zowel in capsule- als in druppelvorm én een speciaal product voor kinderen. Lees meer >>

(Bron: IVG)