Vis, vet gezond!

Visolie & vetzuren steady in supplementen top 5

Wist je dat visolie in de top 5 staat van favoriete voedingssupplementen in Nederland? Niet voor niets, want visolie bevat twee essentiële omega 3-vetzuren: EPA en DHA. De beste manier om benodigde vetzuren binnen te krijgen is via voeding, en dan met name uit vis. Alleen eten Nederlanders gemiddeld té weinig vis, waardoor de kans bestaat dat we onvoldoende omega-3 vetzuren binnenkrijgen. Gelukkig zijn er supplementen die een mogelijk tekort kunnen voorkomen.

Wat bepaalt nou de kwaliteit van goede visolie?

Vette vis is een rijke bron van omega 3-vetzuren EPA en DHA. Om voldoende gezonde visvetzuren binnen te krijgen, moet je minstens 2 keer in de week vette vis eten. Ook vetzuursupplementen kunnen nuttig zijn. Golden Naturals Visolie capsules bevatten een kwalitatieve visolie afkomstig van ansjovis uit de noordelijke Stille Oceaan die duurzaam en onder gecontroleerde omstandigheden is gevangen. Dat betekent zuivere visolie die grondig is gefilterd, geurloos is gemaakt en ontdaan van schadelijke verontreinigingen (zware metalen, dioxines en PCB’s).

De kracht van EPA en DHA

De geconcentreerde koudwater visolieproducten van Golden Naturals zijn rijk aan de omega 3-vetzuren EPA en DHA. DHA en EPA hebben een gunstige invloed op het hart en DHA is daarnaast goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. Deze gunstige effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. Het assortiment biedt producten met diverse doseringen. Daarnaast bevatten ze vitamine E dat een bijdrage levert aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Bovendien zorgt het ervoor dat de visolie goed geconserveerd blijft.

Goede opname dankzij triglyceriden

Vaak wordt vetzuursuppletie geproduceerd met verbindingen die van nature niet in het lichaam voorkomen. In de meeste visoliesupplementen zit EPA en DHA in de vorm van ethylesters. Die kan het lichaam moeilijker verwerken, waardoor de opname minder is. Daarom bevatten visolieproducten van Golden Naturals vetzuren in de vorm van triglyceriden, die van nature in het lichaam voorkomt. Onderzoek toont aan dat deze triglyceridenvorm zorgt voor een betere opname van de vetzuren, waardoor het betere gezondheidseffecten bereikt.

Golden Naturals heeft een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige visolieproducten met diverse concentraties in omega-3 vetzuren EPA en DHA. Vegetariërs en veganisten kunnen kiezen voor plantaardige vetzuren uit algenolie én er is een speciaal product voor kinderen.