Slaap jij als een roosje? Of kan je nachtrust wel wat ondersteuning gebruiken?

Slapen: we doen het allemaal en het is letterlijk van lévensbelang. Een goede nachtrust is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Al na één gebroken nacht merken we het gevolg. Je concentreren is lastig en als de dingen ook maar éven niet gaan zoals je wilt, schiet je uit je slof. Wist je dat maar liefst 63% van de Nederlanders niet positief is over de eigen slaapkwaliteit? En 49% van de Nederlanders wordt ’s nachts wakker. Dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting en het Trimbos-instituut. Herkenbaar? Gelukkig is er hulp in de vorm van een natuurlijk supplement: Golden Naturals Slaap Support. Leezzzzzzzz er meer over in deze blog!

De orgaanklok: een rijke bron van informatie

Heb je wel eens van de orgaanklok gehoord? Dat is een biologische klok uit de eeuwenoude Chinese traditie. Volgens de orgaanklok ‘doorlopen’ de organen in je lichaam een 24-uurcyclus. Elke twee uur is één orgaan het meest actief. Het orgaan dat precies twaalf uur daarvóór het actiefst was, bevindt zich dan in een rust-/herstelfase. Door een blik op de klok kun je zien welk orgaan op welk moment op volle kracht werkt en welke zich aan het herstellen is. Het tijdstip waarop je ‘s nachts wakker wordt, kan je dus meer informatie geven over je gezondheid. Het kan betekenen dat een specifiek orgaan meer aandacht en ondersteuning verdient. Volgens de Chinese orgaanklok zijn alle organen ook gekoppeld aan een specifieke emotie zoals boosheid of angst.

Supplementen en slaap: hoe zit dat?

Veel mensen die hun nachtrust willen ondersteunen, gaan op zoek naar een supplement. De voorkeur gaat daarbij steeds vaker uit naar een natuurlijk product gebaseerd op kruiden. Slaap Support van Golden Naturals is zo’n natuurlijk product, én is gebaseerd op de orgaanklok. De capsules bevatten kruiden die een aantal organen ondersteunen die 's nachts actief zijn, en dus invloed kunnen hebben op je slaapkwaliteit. Artisjok is bijvoorbeeld goed voor de galfunctie* (23-01u) en heeft een positieve invloed op de lever* (01-03u). Kamille is een bekende natuurlijke rustgever* die helpt om lichaam en geest te ontspannen*. Maar wist je dat kamille ook de luchtwegen (03-05u) ondersteunt*?

Slaap en kruiden

Slaap Support bevat daarnaast een mooie mix van GABA, 5-HTP en kruiden zoals valeriaan, citroenmelisse, passiebloem, slaapmutsje en lavendel. 5-HTP is de grondstof voor serotonine, dat zorgt voor de aanmaak van melatonine in de hersenen. Valeriaan en citroenmelisse helpen om lekker te slapen* en om ’s ochtends uitgerust wakker te worden*. De darmen hebben hun piektijd tussen 5 en 7 uur ’s ochtends. In de capsules van Slaap Support zitten zo’n 1 miljard levensvatbare bacteriën uit meerdere stammen van de belangrijkste soorten micro-organismen. Daarmee voorzien ze je darmen van een dagelijkse portie goede bacteriën.

Begin je klein of ga je voor voordeel?

Slaap Support is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en verkrijgbaar in een pot van 60 capsules, óf in een grote voordeelpot van 180 capsules. Een half uur voordat je gaat slapen, neem je er 3 met water in. That’s it! Slaap lekker!

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.