Op weg naar een gezond cholesterol!

Een goed cholesterolgehalte is belangrijk voor de conditie van het hart en de bloedvaten. Een verantwoorde leefstijl en gezonde voeding dragen daaraan bij. Datzelfde geldt voor Golden Naturals Rode Gist Rijst & Q10: een natuurlijk product met knoflook-extract dat helpt bij het behoud van een gezonde cholesterolspiegel* én met monacoline K. Maar waarom is een gezonde cholesterolspiegel eigenlijk zo belangrijk?

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een belangrijke bouwstof voor het lichaam en voor de aanmaak van cellen en vitamine D. Het grootste deel wordt aangemaakt door de lever. De rest krijgen we binnen door voeding. Normaal gesproken maakt ons lichaam preciés voldoende cholesterol aan. Door het eten van veel suiker en verzadigd vet, stresssituaties, overgewicht of erfelijkheid kan dit echter uit balans raken.

De weg naar een gezond cholesterol

Een verantwoorde leefstijl is essentieel om je cholesterol op niveau te houden: gezonde en gevarieerde voeding, voldoende bewegen en niet roken. Ook supplementen kunnen hieraan bijdragen. Voor mensen die hun cholesterolspiegel op een gezond peil willen houden, is Golden Naturals Rode Gist Rijst & Q10 een uitermate geschikt en natuurlijk product.

Waar is rode gist rijst goed voor?

Rode gist rijst is gefermenteerde witte rijst met de schimmel Monascus purpureus. Monacoline K wordt gevormd wanneer rijst fermenteert: een biologisch actieve stof met veel gunstige eigenschappen. Extracten op basis van rode gist rijst worden al eeuwenlang in de Chinese traditie gebruikt als natuurlijk middel voor het behoud van een gezonde cholesterolspiegel. Golden Naturals Rode Gist Rijst & Q10 bevat 2,5 mg monacoline K per tablet. Een inname van meer dan 3 mg monacolinen per dag moet worden vermeden. Daarnaast bevat dit product zwarte knoflook dat goed is voor het hart* en bijdraagt tot de instandhouding van een normale cholesterolspiegel*.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.