Moe van het moe zijn? Denk ook eens aan een supplement!

Ben je vaak vermoeid? Je bent zeker niet de enige. Onze drukke levensstijl vraagt veel energie. Vermoeidheid is dan ook een veelvoorkomend verschijnsel anno 2021. Dit is op zich niet zo erg, maar als je langdurig weinig energie hebt kan dit je motivatie, inspiratie én fysieke en mentale prestaties behoorlijk beïnvloeden. Je kunt dan niet het optimale uit je leven halen, en dat is toch zonde! Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier iets aan te doen. Gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatig bewegen zijn belangrijke handvatten om je energieniveau op peil te houden. Ook supplementen kunnen helpen. Wij vertellen je meer!

Grip op je energie!

Een goede energiehuishouding (energielevels) is erg belangrijk. Hoe die energiehuishouding eruitziet is voor iedereen anders. Allereerst is het slim om je eigen grenzen te kennen. Zodra je je grenzen durft aan te geven, voorkom je dat je ‘leegloopt’. Zorg daarom ook voor een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard is het erg belangrijk om voldoende te bewegen en op tijd te ontspannen. Ontspanning is een van de belangrijkste factoren voor een goede energiehuishouding. Daarnaast spelen enthousiasme en veerkracht mee. Wanneer jij je goed voelt, straal je dit ook uit. En dat geeft je weer meer energie!

De rol van voeding bij vermoeidheid

Het zal je niet verbazen: je voedingspatroon is van grote invloed op je energielevel. Zorg altijd voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon met voldoende (blad)groenten, fruit, gezonde vetten (vis, noten, olijven) en peulvruchten. Koolhydraten, eiwitten en vetten in onze voeding geven ook energie om te groeien en actief en alert te blijven. Voedingsstoffen die je in het bijzonder kunnen helpen bij vermoeidheid en moeheid zijn:

  • ijzer: speelt een rol bij de activatie en het behoud van je natuurlijke energie en helpt het bij vermindering van vermoeidheid.
  • magnesium: draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • B-vitaminen: vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine), vitamine B5 (panthotheenzuur), vitamine B6, vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine B12
    Vitamine B speelt een belangrijke rol als het om onze energievoorziening gaat. Het zorgt er namelijk voor dat energie uit onze voeding wordt vrijgemaakt. Het ondersteunt ons energieniveau en activeert de natuurlijke energie in het lichaam.
  • vitamine C: draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid

Grip op je energie met goede voeding en supplementen!

Wat kunnen supplementen doen voor je energieniveau?

Je eigen energiehuishouding heb je dus voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Wanneer jij je energie goed weet te verdelen en je energiebehoefte goed aanvult, blijf je normaal gesproken gezond en fit. Als het om bepaalde redenen toch lastig is om je energie op peil te houden, kunnen supplementen ook ondersteuning bieden. Vitaminen en mineralen zijn uiteraard belangrijk voor de energiehuishouding in het lichaam. Naast magnesium, ijzer, vitamine C en vitamine B12 zijn er nog veel meer nutriënten die jouw energiehuishouding een boost kunnen geven. Kies daarom altijd voor een uitgebalanceerde, rijke samenstelling voor een optimaal resultaat. Check dat etiket!

Optimale multi met aandacht voor ENERGIE!

Golden Naturals Multi Strong Gold Energy is een samenstelling van vitaminen, mineralen, kruidenextracten en andere nutriënten met specifieke aandacht voor je energieniveau. Een handige one a day-tablet met ijzer, vitamine B12 en foliumzuur in bioactieve vorm. Dit krachtige trio draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Uiteraard is er bij deze multi ook gedacht aan ondersteuning van je immuunsysteem door toevoeging van vitamine B12, vitamine D3 en zink. Zink helpt daarnaast bij stress/spanning in stress-situaties. Aan deze ‘energiemulti’ zijn onder andere ook nuttige nutriënten zoals vitamine B1 en B2, vitamine K2, co-enzym Q10, jodium, magnesium, maca, rozewortel (rhodiola) en ashwagandha toegevoegd.

Wil jij ook elke dag fit je bed uitspringen en de hele dag door bruisen van energie? Onthoud dan áltijd die gouden energieformule: voldoende slaap/ontspanning + regelmatig bewegen + goede voeding en supplementen. Go go go!