In the spotlights: Curcumine SLCP™

Curcuma (of curcuma longa) is al jarenlang een bekende stof en een veelgevraagd voedingssupplement. Maar ken je curcumine al? Het is ‘familie’ van curcuma en zéker zo interessant en waardevol. In deze blog lees je er meer over.

Wat is curcumine?

Curcuma is inmiddels niet meer weg te denken in de keuken en gezondheidsindustrie. Curcumine is daarentegen nog niet zo bekend, terwijl het ontelbaar veel goede eigenschappen heeft. Curcumine is het belangrijkste werkzame bestanddeel van curcuma, een aromatische specerij uit de wortel van de Curcuma longa (geelwortel). Curcumine heeft om te beginnen een gunstige invloed op het immuunsysteem* en het helpt de longen en bovenste luchtwegen gezond te houden*. Daarnaast ondersteunt het op effectieve wijze de mentale balans* en de werking van het zenuwstelsel*. Bovendien draagt curcumine bij aan het behoud van soepele gewrichten* en sterke botten*. Curcumine is ook goed voor een aantal organen: het helpt de longen en bovenste luchtwegen gezond te houden*, het heeft een gunstige invloed op hart- en bloedvaten* én het ondersteunt de reinigende werking van de lever*. Al met al een vernuftig stofje dus, die curcumine!

De opneembaarheid van curcumine

De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van curcuminepreparaten is de mate van opneembaarheid en de biologische beschikbaarheid. Ons lichaam neemt ‘onbewerkte’ curcumine niet of nauwelijks op. Verdure Sciences®, de producent van de Curcumine SLCP™ van Golden Naturals, is er na jarenlang onderzoek en samenwerking met de Universiteit van Californië (UCLA) in geslaagd om met een gepatenteerde technologie de opneembaarheid van curcumine enorm te verbeteren en vergroten. Zij introduceerden Longvida® Optimized Curcumin Extract.

Curcumine SLCP™: tot 65 keer betere opname

Het gepatenteerde Longvida® bevat curcumine geoptimaliseerd door de SLCP™-formule: solid lipid curcumin particles. Een techniek waarbij de curcumine als het ware verpakt is in een vetachtige vorm (lipiden) dat de opname een stuk gemakkelijker maakt. SLCP™ komt na inname via de lymfe het lichaam binnen en ‘ontwijkt’ hiermee de darmen en lever, waardoor meer curcumine in bloed, weefsels en cellen wordt opgenomen. Dankzij de gepatenteerde SLCP™-technologie is de opneembaarheid van curcumine met 65 keer vergroot en de biologische beschikbaarheid met maar liefst 285 keer (ten opzichte van standaard curcuminepreparaten met 95% curcumine).

Golden Naturals Curcumine SLCP™ 400 mg:

  • ondersteunt het immuunsysteem*
  • draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten en sterke botten*
  • goed voor de leverfunctie*
  • goed voor de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel*
  • voor een goede gemoedstoestand (mentale balans)*
  • helpt de longen en bovenste luchtwegen gezond te houden*
  • heeft een gunstige invloed op hart- en bloedvaten*
  • voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte*
  • biedt bescherming tegen vrije radicalen*


*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.