Een ijzersterk product! IJzer Bisglycinaat Plus

IJzer: een waardevol mineraal met veel verantwoordelijkheden. Het ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes, is goed voor normaal zuurstoftransport in het lichaam én draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Bovendien speelt ijzer een rol bij de activatie en het behoud van je natuurlijke energie en helpt het bij vermindering van vermoeidheid. En ook niet onbelangrijk: het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Bisglycinaat: de beste vorm van ijzer!

Bisglycinaat is de meest biologisch beschikbare vorm van ijzer. Dit komt door de typische structuur van dit element, die is zo sterk dat ons maagsap het niet kan splitsen. De aminozuren in ijzer bisglycinaat functioneren als beschermende filter. Hierdoor bereikt het ongeschonden de darmen, waar ons lichaam het vervolgens opneemt. Een bekend verschijnsel van ijzersupplementen is dat consumptie soms onprettig kan zijn voor het maagdarmstelsel. Het grote voordeel van ijzer bisglycinaat is dat het mild is voor maag en darmen en nauwelijks ongemakken veroorzaakt.

Koper voor de juiste balans

Voor een optimale effectiviteit van onze mineralenhuishouding is een juiste balans essentieel. Dat zit zo: ons lichaam weegt de verschillende elementen in ons lichaam continu. De meest bekende mineralen werken op een slimme wijze met elkaar samen. Zo hebben ijzer en koper een ‘dubbelzijdige antagonistische werking’. In normaal Nederlands: een verhoogde ijzerinname kan leiden tot een verlaagd kopergehalte en vice versa. Een bijkomend voordeel van koper is dat dit mineraal het ijzertransport in ons lichaam ondersteunt. Om het koperniveau op peil te houden en ijzertransport te ondersteunen, bevat Golden Naturals IJzer Bisglycinaat Plus het element koper in de goed opneembare vorm bisglycinaat.

Met toegevoegde nuttige cofactoren

De ‘Plus’ in de productnaam staat voor een aantal ondersteunende nutriënten die we aan ons beste ijzerproduct hebben toegevoegd: vitamine A, riboflavine (vitamine B2) en vitamine C (calcium-L-ascorbaat) hebben allemaal een aantoonbaar stimulerend effect op de ijzerstofwisseling. Uit verschillende studies blijkt dat vitamine A en B2 de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden bevorderen. Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit voeding en verhoogt daarmee het ijzergehalte in het bloed. Met calcium-L-ascorbaat hebben we gekozen voor de best opneembare vorm van deze ‘weerstandvitamine’!