De kracht van Hydroxocobalamine: Optimale opname van Vitamine B12

In deze blog duiken we dieper in op het onderwerp vitamine B12, met speciale aandacht voor hydroxocobalamine en de opneembaarheid ervan. Eerder hebben we al geschreven over vitamine B12 in het algemeen.

Verschillende vormen van vitamine B12

Bij Golden Naturals maken we gebruik van drie verschillende natuurlijke vormen van vitamine B12 in onze producten: methylcobalamine, adenosylcobalamine en hydroxocobalamine. We kiezen er bewust voor om de synthetische vorm, cyanocobalamine, niet te gebruiken. Methylcobalamine en adenosylcobalamine zijn biologisch actieve vormen, wat betekent dat het lichaam ze niet meer hoeft om te zetten en direct aan de slag kan met de werkzame stof. Hydroxocobalamine is vooral bekend van injecties en is een van de drie natuurlijke vormen naast methylcobalamine en adenosylcobalamine.

Wat is hydroxocobalamine?

Hydroxocobalamine wordt eerst omgezet in methylcobalamine en vervolgens in adenosylcobalamine. Deze laatste vorm speelt vooral een rol in de mitochondria, de energiefabrieken van de cel. Hydroxocobalamine heeft de langste halfwaardetijd in het lichaam, terwijl adenosylcobalamine en methylcobalamine een kortere halfwaardetijd hebben van maximaal 6 uur. Deze combinatie van drie vormen vitamine B12 maakt het geheel de ultieme B12-suppletie als zuigtablet.

Opneembaarheid van hydroxocobalamine

Hydroxocobalamine wordt niet vaak gebruikt in vitamine B12-supplementen, omdat het minder goed opneembaar is in tablet- of capsulevorm die je doorslikt. Voor de opname is een intrinsieke factor nodig, samen met maagsap en het enzym pepsine. In het geval van smelt- of zuigtabletten is deze intrinsieke factor niet nodig, omdat de ingrediënten worden opgenomen via de slijmvliezen in de mond. Dit betekent dat hydroxocobalamine wel degelijk wordt opgenomen, maar het moet via een smelt- of zuigtablet worden ingenomen.

Met hydroxocobalamine in combinatie met de twee andere biologisch actieve vormen, methylcobalamine en adenosylcobalamine, heeft Golden Naturals een unieke smelttablet op de markt gebracht met uitstekende opneembaarheid.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? We zijn tijdens openingstijden bereikbaar op 0499-440222 of via de chat. De chatfunctie vind je rechtsonder op de pagina.