Etherische oliën

Golden Naturals introduceert 7 nieuwe Etherische oliën. 

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Etherische oliën

Etherische oliën zijn natuurlijke geur oliën die worden gewonnen uit planten en bloemen. Ze worden steeds populairder voor hun toepassingen in aromatherapie, huidverzorging en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Maar wat zijn etherische oliën precies en hoe gebruik je ze?

Etherische olie of essentiële olie?

De termen etherische olie en essentiële olie worden vaak door elkaar gebruikt en hebben dezelfde betekenis. Het woord "essentieel" verwijst naar het feit dat de olie de essentie of de geur van de plant bevat.

Soorten etherische oliën

Er zijn veel verschillende soorten etherische oliën beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten etherische oliën:

Tea tree olie

Tea tree olie (melaleuca alternifolia) wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten, en aromatherapie.

Lavendel olie

Lavendel olie heeft een ontspannende werking en wordt vaak gebruikt om te helpen bij slaapproblemen, angst en stress. Het kan ook gebruikt worden om de huid te kalmeren en te verzachten.

Japanse pepermunt olie

Japanse pepermunt olie heeft een verkoelend en verfrissend effect en kan helpen bij het verlichten van spanning en het verfrissen van de lucht in een ruimte.

Eucalyptus olie

Met zijn verfrissende geur is eucalyptus olie een veelgebruikte olie in aromatherapie, die ook ondersteuning kan bieden aan de luchtwegen om vrijer te kunnen ademen.

Hoe gebruik je etherische oliën?

Etherische oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Een etherische olie diffuser is een populaire manier om de geur van de olie te verspreiden. Het is een veilige en effectieve manier om een ruimte te vullen met de geur van etherische oliën. Daarnaast kan je etherische oliën verdunnen in een draagolie en het op de huid aanbrengen. Ook kan je een paar druppels etherische olie toevoegen aan een warm bad of een stoombad.

Etherische olie kopen

Etherische oliën zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, online winkels, gespecialiseerde aromatherapie winkels en uiteraard op deze webiste. Het is belangrijk om etherische oliën te kopen van een betrouwbare bron en te letten op de kwaliteit en de herkomst van de olie. Kies bij voorkeur voor biologische en natuurlijke etherische oliën zonder synthetische toevoegingen.