Hoe komt het dat sommige producten een onaangename geur hebben?

Het komt soms voor dat onze producten een opvallende geur hebben die je vooral ruikt bij opening van de verpakking. Een onaangename geur betekent niet automatisch dat er iets mis is met het product. Mits de houdbaarheidsdatum van het product niet is verstreken, is zo’n geur in principe ongevaarlijk. Het wordt meestal veroorzaakt door een specifieke grondstof of doordat er verschillende kruiden in een mengsel zijn verwerkt wat een onaangename geur tot gevolg heeft. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk product en voegen daarom zelf géén kleur- en smaakstoffen toe aan onze producten. 

Enkele mogelijke oorzaken van een onaangename geur zijn:

  • PEA: een veelvuldig gebruikte grondstof met een wat ammoniakachtige geur.
  • mengsels van zouten, zuren en kruiden. Die vindt je bijvoorbeeld in detoxproducten. Elk afzonderlijk kruid heeft zijn eigen specifieke geur. Door verschillende kruiden te mengen en aan te vullen met zouten en zuren, ontstaat soms een onaangename geur.
  • producten rijk aan Omega-3 zoals visolie, krillolie en algenolie zijn gevoelig voor oxidatie. EPA en DHA zijn sterk onverzadigde vetzuren die onder bepaalde omstandigheden gemakkelijk oxideren. Wanneer deze oliën oxideren, krijgen ze een kenmerkende visachtige geur.
  • aminozuren in (kruiden)mengsels kunnen soms een wat muffe geur veroorzaken.

Twijfels over jouw product?
Twijfel je toch over de kwaliteit en de veiligheid van jouw product? Neem in dat geval contact op met ons. De contactinformatie vindt je doorgaans op het etiket. Zorg er altijd voor dat supplementen op een droge en koele plek bewaard worden, buiten het bereik van kinderen. Op deze manier vermindert de kans dat de kwaliteit van het product afneemt.