Ik heb grijs haar, kan ik Herbatint gebruiken?
De N-kleuren 1 t/m 8 geven 100% grijsdekking. De kleuren 9N en 10N moeten met een kleine hoeveelheid 8N worden gemengd voor een goede grijsdekking, vanwege de lage pigmentconcentraties. Uiteraard kun je ook kiezen voor een mix van een N-kleur met een tint uit de andere lijnen. 50% van de N-kleur is al genoeg voor een grijsdekking.

%grijs haar Deel N-tint Deel gewenste kleur
Tot 30% 20 ml 40 ml
30 - 60% 30 ml 30 ml
60% of meer 40 ml 20 ml


Ik wil mijn haar lichter kleuren, kan dat met Herbatint?
Dit is alleen mogelijk als je haar niet eerder gekleurd is. Dit vanwege een hoog percentage waterstofperoxide dat hiervoor nodig is, wat Herbatint niet bevat. Je zult je haar dan eerst moeten ontkleuren. Let wel: ook op ongekleurd haar kan Herbatint je haar maximaal 2 tinten lichter kleuren.

Ik heb mijn haar gekleurd met Herbatint maar de kleur neemt niet goed op. Wat kan ik doen?
Als de kleur niet goed heeft gepakt, check dan of aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • Is gekozen voor (combinatie met) een N-kleur bij meer dan 30% grijs haar?
  • Is de inwerktijd van 40 min. in acht genomen?
  • Is de verhouding tussen ontwikkelaar en kleuring (1:1) in acht genomen?
  • Was het haar schoon en droog en zaten er geen olieachtige restanten of haarlak in het haar?
  • Is het haar na het kleuren niet direct doorgekamd met een kam of borstel?
  • Is het haar voorafgaand aan deze kleuring niet gekleurd met ander product zoals henna*?

*Als je haar reeds gekleurd is (vooral met producten zoals henna) of als je andere glansbehandelingen toegepast hebt (zoals glansverhogers), dan is er de mogelijkheid dat er om het haar een laagje is gecreëerd dat het haar afsluit tegen indringing van een ander (chemisch) product. Henna is een vaak gehoorde schuldige. Helaas moet je dan even wachten met het kleuren totdat de henna uit je haar is gegroeid.

Mocht aan al deze voorwaarden zijn voldaan, dan kan het helaas zo zijn dat je haar resistent is voor het haarkleuringsproduct. Als je haar grijs en poreus is, kan het minder vocht absorberen waardoor de kleuring helaas minder goed kan binnendringen in de haarschacht. Indien je denkt dat er iets mis is met het product, neem dan contact op met je leverancier.


Ik wil kleuren met een C-kleur, kan dat?
De C-kleuren van Herbatint zijn met name bedoeld om een ongewenste rode of oranje gloed te voorkomen. Ze zijn dus niet geschikt als ‘op zichzelf staande’ kleur.

Mijn nieuwe haarkleur is te donker uitgevallen, wat kan ik daaraan doen?
Helaas kun je niet meteen opnieuw je haar kleuren, want je haar zal dan nauwelijks lichter worden. We adviseren je om je haar een flink aantal keren te wassen met een (agressieve) shampoo om zo de kleur uit het haar te krijgen.

Ik heb wel eens allergische reacties gehad na het kleuren van mijn haar, kan ik Herbatint gebruiken?
Ondanks dat Herbatint zeer zacht is voor (hoofd)huid en haar, is het toch verstandig om 48 uur voor gebruik een testje te doen. Alleen zo weet je zeker of je (g)een allergische reactie krijgt.

  • Gebruik de binnenkant van je onderarm of de plek achter je oor om op te testen. Was de huid goed met water en (huidvriendelijke) zeep. Droog deppen is beter, want door (hard) te wrijven kun je de huid al irriteren;
  • Meng een klein beetje haarkleuringsgel en ontwikkelaar in een kommetje (geen metalen kom!);
  • Breng een paar druppels aan op jouw ‘testgebied’ en laat het stollen. Plak het vervolgens af met een pleister;
  • Laat de pleister 48 uur zitten om het volledig te laten drogen en wacht 48 uur met de huid wassen.

Geen reactie na 48 uur? Yes, je kan Herbatint veilig gebruiken! Krijg je jeuk, roodheid of een geïrriteerde huid? Was je huid dan meteen goed af met koud water. Helaas is Herbatint in dit geval niet geschikt voor jouw huidtype.

Hoe vaak kan ik mijn haar kleuren?
Bij gebruik van Herbatint adviseren we om je haar opnieuw te kleuren zodra de uitgroei zichtbaar wordt. Dit is meestal na 5 of 6 weken.

Wat zijn de verschillen tussen Herbatint en henna?
In tegenstelling tot henna, is Herbatint gemakkelijk te mengen en toe te passen. Bovendien is het geurloos. Henna creëert een laag om je haar, waardoor het onmogelijk is om je haar nogmaals te kleuren totdat de henna volledig uit het haar is verdwenen. Herbatint daarentegen dringt langzaam in het haar door zonder het te beschadigen. Ook heeft henna maar een beperkte kleurkeuze, terwijl Herbatint keuze biedt uit 36 kleuren. Deze kunnen onderling ook weer gemengd worden.

Wat is PPD en zit het ook in Herbatint-producten?
PPD (p-fenyleendiamine) is een onmisbaar ingrediënt in permanente haarverf, omdat het zorgt voor effectieve grijsdekking. Bovendien biedt het een brede keuze aan kleurtinten. De toegestane limiet, bepaald door het Wetenschappelijke Comité van de EU, staat op 2%. Herbatint bevat gemiddeld 0,37% PPD, maar blijft áltijd onder 1%. Dus, ja, Herbatint bevat net als de meeste permanente haarkleuringen PPD (of een vergelijkbare stof), maar wél een zeer laag percentage.

Ik ben zwanger, kan ik Herbatint gebruiken?
Het is in dit geval het beste om je arts te raadplegen vóór gebruik.