Je wil je haar gaan kleuren met Herbatint, leuk! Er zijn een paar dingen die je kunt doen voordat je aan de slag gaat. Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1: Wat is je natuurlijke haarkleur? Dit is de kleur bij de wortel. Bepaal je natuurlijke haarkleur met de kleurenkaart van Herbatint. Deze vind je hier.

Stap 2: Bepaal je gewenste haarkleur. Wil je donkerder of lichter haar, dezelfde haarkleur of een totaal andere kleurtoon? Let op: Je kunt maximaal twee tinten lichter kleuren dan je eigen haarkleur. Dit geldt niet wanneer je je haar donkerder wil kleuren.
Voorbeeld: Is je eigen haarkleur 6N? Dan kun je kiezen uit 7N of 8N.

Stap 3: Doe de patchtest. Ondanks dat Herbatint zeer zacht is voor (hoofd)huid en haar, is het toch verstandig om 48 uur voor gebruik een testje te doen. Alleen zo weet je zeker of je (g)een allergische reactie krijgt.

  • Gebruik de binnenkant van je onderarm of de plek achter je oor om de Herbatint-producten op te testen. Was de huid goed met water en (huidvriendelijke) zeep. Droog deppen is beter, want door (hard) te wrijven kun je de huid al irriteren;
  • Meng een klein beetje haarkleuringsgel en ontwikkelaar in een kommetje (geen metalen kom!);
  • Breng een paar druppels aan op jouw ‘testgebied’ en laat het stollen. Plak het vervolgens af met een pleister;
  • Laat de pleister 48 uur zitten om het volledig te laten drogen en wacht 48 uur met de huid wassen.

Geen reactie na 48 uur? Yes, je kan Herbatint veilig gebruiken! Krijg je jeuk, roodheid of een geïrriteerde huid? Was je huid dan meteen goed af met koud water. Helaas is Herbatint in dit geval niet geschikt voor jouw huidtype.

Stap 4: Twijfel je tussen twee kleurtinten? Dan raden wij aan om altijd de lichtste tint te pakken. Twijfel je bijvoorbeeld tussen de 4N of 5N? Kies dan voor de 5N. Het is namelijk makkelijker om je haar weer donkerder te kleuren als het resultaat niet naar wens is.

Toch nog niet overtuigd van je keuze? Test de haarverf dan eerst op een pluk haar op een ‘onzichtbare’ plek. Is het resultaat zoals gewenst? Ga dan verder met het kleuren van de rest van je haar. Is het niet de gewenste kleur? Kies dan voor een andere tint of een andere verhouding van kleuren.

Stap 5: Meng de haarverf met de ontwikkelaar in een 1:1 verhouding. Er zit 60 ml verf en 60 ml ontwikkelaar in de verpakking. Gebruik je een half pakje? Meng dan 30 ml verf met 30 ml ontwikkelaar. Wil je twee kleuren mengen? Kies dan de gewenste verhouding maar meng altijd met dezelfde hoeveelheid ontwikkelaar. Wil je bijvoorbeeld de kleuren 5N en 5M mengen in de verhouding 40-20? Gebruik dan 40 + 20 = 60 ml ontwikkelaar. 

Stap 6: Het verven kan beginnen! Breng de haarverf op schoon (vrij van stylingproducten) en droog haar aan. Laat de verf 40 minuten inwerken als je haar nog niet eerder gekleurd is. Heb je je haar al eens gekleurd? Laat de verf dan 30 minuten op de wortels inwerken en breng daarna de verf op de rest van het haar aan. Laat alles nu nog 10 minuten inwerken.

Stap 7: Spoel de verf uit met lauwwarm water, totdat het water weer helder is. Was je haar met shampoo (deze zit in de verpakking), spoel je haar goed uit en maak het handdoek droog. Breng hierna Herbatint Royal Cream aan (deze vind je ook in de verpakking) en laat 5 minuten inwerken. Spoel uit en droog je haar.