Soms pakt een haarverf nét wat anders uit dan je had gewild, vervelend! Gelukkig zijn er tips om er wat aan te doen. Met geblondeerd haar kan het misgaan en kan het helaas voorkomen dat je haar groen of oranje uitslaat. Ook na zwemmen in chloorwater kan je haar een groene gloed krijgen.

Kleurencirkel HerbatintAlle kleuren worden opgebouwd uit drie primaire kleuren: rood, blauw en geel. Secundaire kleuren ontstaan door menging en zijn groen, oranje en violet. Wanneer je haar een bepaalde kleur heeft gekregen, kun je dit neutraliseren door de tegenoverliggende kleur aan te brengen.

Heeft je haarkleur een groene gloed? Dan kun je dat neutraliseren met een rode tint. Kies een haarverf, toner of andere behandeling met rood pigment erin. Je hoeft je haarkleur niet helemaal rood te verven, het gaat om de nuances. Voordat je hiermee begint, is het verstandig om advies in te winnen bij een kapper of speciaalzaak.

Oranje is de tegenovergestelde kleur van blauw. Vaak heeft zilvershampoo een blauwe of violettint in zich. Deze shampoo kun je gebruiken om je haar te ontdoen van oranje tinten. Ook in dit geval raden wij aan om eerst advies in te winnen van een expert.

Wanneer je haarkleur te fel is geworden, is het aan te raden om met een wat agressievere shampoo het haar een aantal keer te wassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antiroosshampoo. Hiermee kun je snel pigment uit je haar verwijderen.