Calcium

Onderstaand een overzicht van de calcium producten van Golden Naturals.

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Van hoog naar laag sorteren

Ontdek ons assortiment calcium tabletten

Calcium, vaak aangeduid als kalk, is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in de instandhouding van sterke botten en tanden. Onze eigen merk calcium supplementen zijn zorgvuldig samengesteld om je te voorzien van de beste kwaliteit en effectiviteit. In combinatie met vitamine D3, die de opname van calcium in het lichaam verhoogt, bieden onze supplementen een complete oplossing voor je botgezondheid. Of je nu een actieve sporter bent,  ouder wordt, of gewoon je dagelijkse calcium inname wilt verbeteren, wij hebben het perfecte product voor jou.

Voordelen van calcium supplementen

 • Ondersteunt botgezondheid: Calcium is essentieel voor het behoud van sterke botten, wat helpt bij het voorkomen van osteoporose.
 • Gezonde tanden: Het helpt ook bij het behouden van sterke en gezonde tanden.
 • Spierfunctie: Calcium speelt een rol in de juiste werking van spieren.
 • Zenuwfunctie: Het is noodzakelijk voor de overdracht van zenuwimpulsen.
 • Bloedstolling: het draagt bij aan een normale bloedstolling.
 • Celdeling: Calcium draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.
 • Energie: Het draag bij aan een normale energiestofwisseling.
 • Spijsvertering: Draagt een rol bij de spijsvertering.
 • Zenuwstelsel: het draagt bij aan een een normale neurotransmissie, prikkeloverdracht naar de zenuwen.

Calciumcarbonaat, calciumcitraat, calciumbisglycinaat, calciumascorbaat of misschien oesterkalk?

 • Calciumcarbonaat: Dit is de meest voorkomende vorm van calcium en bevat een hoge concentratie elementair calcium. Het wordt het beste ingenomen met voedsel om de absorptie te verbeteren.
 • Calciumcitraat: Deze vorm is beter opneembaar dan calciumcarbonaat, vooral op een lege maag. Het is een goede optie voor mensen met een lagere maagzuurproductie.
 • Calciumascorbaat: Dit is een combinatie van calcium en vitamine C, wat extra voordelen biedt voor de immuniteit en de absorptie van calcium kan verbeteren.
 • Calciumbisglycinaat: Deze vorm van calcium is gebonden aan het aminozuur glycine, wat zorgt voor een hoge biologische beschikbaarheid en minder kans op ongemakken van de maag.
 • Oesterkalk: Een natuurlijke vorm van calcium afkomstig uit oesterschelpen, rijk aan verschillende spoorelementen naast calcium, wat bijdraagt aan de algehele mineraalbalans.

Waarom vaak met vitamine D?

Voor een betere opname, wordt calcium pillen vaak gecombineerd met vitamine D. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat calcium effectief wordt opgenomen in de bloedbaan en vervolgens dat de botten calcium opnemen om ze sterk en gezond te houden.

Calcium en vitamine D3 worden vaak voorgeschreven tijdens de overgang bij vrouwen. Calcium en vitamine D helpen het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. Gebruik hiervoor supplementen die ten minste 400 mg calcium en 15 microgram vitamine D per dagelijkse portie bevatten. Dit is specifiek bedoeld voor vrouwen vanaf 50 jaar en het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van tenminste 1200 mg calcium en 20 microgram vitamine D uit alle bronnen. 

Veelgestelde Vragen over calcium tabletten

Is het goed om calcium te slikken? Ja, het nemen van calcium supplementen kan voordelig zijn voor mensen die niet genoeg calcium uit hun dieet halen. Het is vooral belangrijk voor ouderen, sporters en mensen (vrouwen 50+) met een verhoogd risico op osteoporose.

Welke calcium tabletten zijn goed? Onze eigen merk calcium supplementen zijn van hoge kwaliteit en bevatten goed opneembare vormen van calcium zoals calciumcitraat en calciumcarbonaat. Deze vormen zijn bewezen effectief en veilig voor dagelijks gebruik.

Bekijk ook andere producten

Calcium wordt ook vaak als toevoeging aan een bredere samenstelling toegevoegd. Bekijk bijvoorbeeld onze Multi's. We hebben ook verschillende supplementen met calcium voor vegetariërs en veganisten in ons assortiment. 

Calcium kopen

Ben je klaar om jouw botgezondheid te verbeteren? Bekijk onze hoogwaardige supplementen en vind het product dat perfect bij je behoeften past. Heb je vragen? Onze klantenservice staat klaar om je te helpen. Shop nu en investeer in een gezonder leven vandaag nog!