Nieuws & blog

Zwanger? Weet wat je eet!

Zwanger worden, zwanger zijn of het kersverse moederschap doet veel met je. Je lichaam moet hard werken om jou en je (ongeboren) kindje gezond te laten zijn. En dat kost energie! Het is dus goed om extra op je voeding te letten tijdens je zwangerschap. De baby in je buik gebruikt veel van wat jij aan voedingsstoffen binnenkrijgt als bouwstenen. In deze blog lees je welke vitaminen en mineralen van belang zijn voor jou én de foetus.

Lees meer

Het belang van enzymen voor je spijsvertering

Wellicht sta je er niet elke dag bij stil, maar een goede spijsvertering is van cruciaal belang voor onze gezondheid. Uiteraard zijn ook andere factoren van invloed, maar het credo ‘Een goede gezondheid begint in je darmen’ is 100% waar. Toch is onze spijsvertering nog te vaak een onderschoven kindje dat maar weinig aandacht krijgt.

Lees meer

Rode Gist Rijst-producten en citrinine: hoe zit dat eigenlijk?

Veel mensen die hun cholesterolspiegel op een gezond peil willen houden, gaan op zoek naar een natuurlijk zelfzorgmiddel als alternatief voor ‘reguliere’ hulpmiddelen. Verstandig, want een goed cholesterolgehalte is belangrijk voor de conditie van het hart en de bloedvaten. Dan kom je al snel uit bij rode gist rijst: een uitstekend alternatief voor chemische statines. Toch zijn er veel vragen over één specifiek bestanddeel in rode gist rijst: citrinine. Hoe zit dat precies? Wij leggen het je uit.

Lees meer