Vitamine K2 & D3: het gouden vitamine-duo!

Vitaminen: hoeveel kun jij er opnoemen? Dat ze een belangrijke rol spelen bij het goed functioneren van je lichaam zal geen geheim voor je zijn. Maar ken je vitamine K al? De sterke combinatie van vitamine K2 en D3 krijgt steeds meer bekendheid. Beide vitaminen versterken elkaars werkzaamheid (‘synergie’). In deze blog vertellen we je meer over dit bijzondere ‘huwelijk’.

Vitamine K2, onbekend maar oh zo belangrijk

De meeste mensen kennen vitamine A tot en met -pak ‘m beet- E, maar voor velen is vitamine K nog relatief onbekend. Onterecht, want belangrijk is-ie wel dégelijk. In het bijzonder vitamine K2. Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling, helpt bij de opname van mineralen en calcium in de botten en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten. Vitamine K is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf aanmaakt. Een deel van de vitamine K die je dagelijks nodig hebt wordt door de bacteriën in je dikke darm gemaakt. Nu kan het soms gebeuren dat deze eigen aanmaak niet toereikend is voor je dagelijkse behoefte. Gelukkig kun je het aanvullen met voeding en eventueel met voedingssupplementen.

Vitamine D3: de zonnevitamine

Vitamine D3 is een belangrijke vitamine die we vooral uit zonlicht halen. Via de huid wordt zonlicht omgezet in vitamine D. Helaas zijn de Nederlandse zonnestralen maar vijf maanden per jaar fel genoeg om voldoende vitamine D uit te ‘absorberen’. Een supplement kan zorgen voor eventuele aanvulling. De gezondheidsbevorderende effecten van vitamine D3 zijn ontelbaar. Het ondersteunt bijvoorbeeld je weerstand en houdt je spierkracht op peil. Daarnaast zorgt het voor een verhoogde calciumopname in de botten wat weer mede bijdraagt aan het behoud van stérke botten.

D3 & K2 gecombineerd

Vitamine D en vitamine K zijn dus essentiële voedingsstoffen voor je botten. Dat zit zo: beide vitaminen zijn belangrijk voor het transport van calcium vanuit het bloed naar de botten. Allereerst zorgt vitamine D voor een goede opname van calcium uit voeding. Daarnaast zorgt het ervoor dat calcium op de juiste plekken in het lichaam terechtkomt én goed wordt opgenomen. Dit is belangrijk voor het behoud van sterk botweefsel. Vitamine D stimuleert ook de aanmaak van vitamine K-afhankelijke eiwitten. Vitamine K zorgt voor het transport van calcium uit de bloedvaten naar de botten en ook voor de vorming van botweefsel. Om ongewilde calciumophopingen in nieren en bloedvaten te voorkomen, zorgt ‘calciumdistributeur’ K2 ervoor dat al het extra geabsorbeerde calcium op de plek terecht komt waar het functioneel is: in de botten.

Golden Naturals Vitamine K2 200 mcg & D3 25 mcg

Dit product van Golden Naturals bevat gepatenteerde vitamine K2 (menachinon-7, vitaMK7® Gnosis) en vitamine D3 uit wolvet. Golden Naturals gebruikt in vrijwel alle supplementen vormen met de hoogste biologische beschikbaarheid, daarom bevat dit product vitamine K2 in de biologisch beschikbare vorm: menaquinon-7. De toegevoegde vitamine C is van belang voor het behoud van een goede conditie van de bloedvaten en ondersteunt het behoud van een sterke vaatwand. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van soepele en elastische aderen.

OPC uit druivenpit

Een kruidje dat een gunstige invloed heeft op de doorbloeding* is OPC uit druivenpit (Vitis viniferae) extract. OPC (oligomere pro cyanidine) is een antioxidant die de dunne darm opneemt en vervolgens door het lichaam transporteert. OPC is werkzaam in ons hele stelsel: maag, lever, darmen, hersenen, hart, milt, nieren, longen en de huid. Naast de gunstige invloed op de doorbloeding, versterkt OPC de activiteit van vitamine C en vitamine E.

Dit product is niet geschikt in combinatie met bloedverdunners: vitamine K kan de werking van medicijnen verminderen. Raadpleeg vóór gebruik een arts in geval van ziekte of gebruik van (antistolling)medicatie.

Vitamine K2 200 mcg & D3 25 mcg in het kort:

• bevat een ruime dosering van hoogwaardige vitamine K23 (menachinon-7, vitaMK7® Gnosis) en vitamine D32 (cholecalciferol uit wolvet)
• bevat vitamine C1 (calcium-L-ascorbaat) en druivenpitextract4 (Vitis viniferae) gestandaardiseerd op 40% OPC
• gunstig voor elastische aderen1
• ondersteunt het behoud van een sterke vaatwand1
• draagt bij aan de botaanmaak en de instandhouding van sterke tanden en botten1,2,3
• helpt bij de normale bloedstolling3
• goed voor de doorbloeding4*
• bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten2
• goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling2
• heeft een positieve invloed op het immuunsysteem2
• draagt bij aan de opname van mineralen/calcium in de botten3