5 gouden tips die bijdragen aan een gezond lichaamsgewicht

Meer zelfvertrouwen, je goed in je vel voelen én genieten van lekker eten zonder heftige crashdiëten. Dat klinkt bijna te mooi voor woorden en vaak geldt hier het credo ‘makkelijker gezegd dan gedaan’. Maar wat werkt dan wel? Welke methoden kun je wél langer dan drie weken volhouden? Golden Naturals helpt je graag. Want wij snappen dat je gezond en lekker in je vel wil zitten, maar tegelijkertijd ook een leuk en ontspannen leven wil leiden!

Leefstijl is van levensbelang

Een gezonde leefstijl is essentieel voor héél veel dingen: denk aan een goede weerstand maar ook aan het behoud van een normaal BMI (Body Mass Index). We geven je vijf gouden tips die bijdragen aan een gezond lichaamsgewicht en het ‘lekker in je vel-gevoel’:

Tip 1: eet gezond en gevarieerd, met voldoende vitaminen en mineralen. Kies bij voorkeur voor onbewerkte, biologische producten.

Tip 2:
let in het bijzonder op je inname van koolhydraten. Het eten van koolhydraten zorgt er namelijk voor dat je vet gaat opslaan. Eiwitten gaan vetopslag juist tegen. Als je wat kilootjes wil kwijtraken, is het verstandig om zo nu en dan aardappelen, pasta, rijst en brood te laten staan en die te vervangen door vlees, vis en veel (groene) groenten.

Tip 3:
neem voldoende rust en vermijd langdurige stress. Tijdens je slaap worden de hormonen ghreline en leptine gecontroleerd, dat zijn de hormonen die verantwoordelijk zijn voor je verzadigingsgevoel. Te weinig slaap zorgt ervoor dat je overdag meer calorieën eet. Zorg dus voor een goede nachtrust en neem de tijd om te kunnen ontspannen.

Tip 4:
beweeg voldoende en zorg voor buitenlucht én -licht! Dus geen uitputtende bootcamp één keer in de week, maar elke dag een beetje (meer) ‘actie’. Door regelmatig te bewegen voert je lichaam afvalstoffen beter af, verbetert je longconditie én verbrand je meer calorieën. Een bijkomend voordeel van buiten sporten, is dat je lichaam meer kans krijgt om vitamine D aan te maken uit zonlicht. Win-win dus!

Tip 5:
het kost tijd om je een nieuwe leefstijl eigen te maken. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het zo’n 10 weken duurt voordat je nieuwe gedrag een gewoonte wordt. Geef dus niet te snel op. Elke dag is weer een nieuw begin!
Let wel: raadpleeg altijd een professional (bijv. een diëtist) als je veel kilo’s wilt afvallen. Hij/zij kan je persoonlijk adviseren over wat voor jou het beste werkt.

Wie dacht dat supplementen alleen vitaminen en mineralen zijn, heeft het mis! Ook als je wat kilo’s kwijt wil, zijn er supplementen die je een steuntje in de rug kunnen geven. Golden Naturals Vetverbrander Dag & Nacht is een vetverbrander* die bestaat uit een slimme dag- en een nachtcombinatie, die elkaar perfect aanvullen. Een makkelijke manier om je gezonde leefstijl optimaal te ondersteunen!

De hele dag fit, dankzij toegevoegde vitamine B12

’s Ochtends neem je de Dag-tablet. Deze samenstelling bevat biotine dat helpt energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Daarnaast is biotine gunstig voor een goede geestelijke balans. Vitamine B12 bevordert de energiestofwisseling en zink speelt een rol bij de afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten. Capsimax®, het gepatenteerde ingrediënt capsicum annuumextract, helpt bij overgewicht* en is een vetverbrander* pur sang!
Groene thee-extract vermindert vetopslag* en chroom zorgt mede voor een natuurlijke bloedsuikerspiegel. Zónder calorierijke tussendoortjes voel je je stukken fitter!

We denken óók aan je nachtrust!

’s Avonds voor het slapengaan neem je de Nacht-tablet. De samenstelling in deze tablet staat je slaap niet in de weg, integendeel! Citroenmelisse-extract zorgt namelijk mede voor een goede en gezonde nachtrust*. Capsimax® (capsicum annuumextract) heeft ook ’s nachts een belang-rijke functie; dan ondersteunt het de vetverbranding*. Sporkehoutextract is goed voor een natuurlijke stoelgang*. Choline ondersteunt de reinigende werking door de lever. En last but not least: zink speelt een rol bij de afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten. Je wordt wakker met uitgerust gevoel; klaar voor een nieuwe, energieke dag!

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.