Sportvoeding: nut of noodzaak?

In een eerder verschenen blog vertelde ik over de onderste laag van de sportvoedingspiramide: de basisvoeding. Alles begint bij de basis, maar wanneer je intensief sport en basisvoeding alleen niet meer toereikend is, kan sportvoeding een goede aanvulling zijn. Maar wat is goede sportvoeding, wanneer gebruik je het (of wanneer niet) en wat is het effect? Hoe dan ook, is het een onderwerp waarover de meningen uiteenlopen. In deze blog zet ik wat feiten op een rij en geef ik een inkijkje in de ‘nutrition’-lijn van NatuSport.

Sportvoeding: ja of nee?

Of je nu recreant bent of prof, voor iedereen geldt: tijdens het sporten verbrand je veel energie. Dat wat je aan bouwstoffen verbruikt, moet je ook weer aanvullen. Denk aan vocht, koolhydraten en eiwitten. Als je 2 à 3 keer per week sport, volstaat gezonde, gevarieerde voeding meestal prima. Maar sport je vaak en/of intensief, dan kan sportvoeding een nuttige aanvulling zijn en bijdragen aan een betere voorbereiding, prestatie en herstelfase.

Voorkom tekorten

Een veelvoorkomend misverstand is dat je nooit genoeg sportvoeding kunt nemen. Dat klopt niet: té veel is ook niet goed. Bovendien ga je er niet harder van fietsen of lopen. Maar door een tekort aan bouwstoffen, kun je wél langzamer gaan. Sportvoeding is dus vooral gericht op het voorkomen van tekorten en verslechtering van prestaties.

‘Met de sportvoeding van NatuSport houd ik gemakkelijk mijn voorraden op peil, zodat ik elke training weer optimaal kan presteren.’

Intensieve samenwerking met (top)sporters

Professionele sportploegen als RKC en Team Roompot – NL Loterij en diverse individuele (top)sporters gebruiken dagelijks supplementen en sportvoeding van NatuSport. We werken intensief met hen samen en zijn er trots op om te mogen bijdragen aan het bereiken van hun sportieve doelen. De combinatie van vakkennis van sportartsen en coaches én de ervaringen van (top)sporters ‘in het veld’ zorgt voor een assortiment dat zich onderscheidt op het gebied van gebruikersgemak, innovatie, maximale opname en de natuurlijke samenstelling.

100% dopingvrij

De nutrition-lijn van NatuSport bestaat uit de Isotonic Sportdrink, Instant Energy Bars, Energy Performance Bars en Energy Performance Gels. Verkrijgbaar in diverse lekkere smaken en bovendien gemakkelijk in gebruik. Nóg belangrijker dan vorm en smaak is 100% zekerheid dat het product dat je consumeert dopingvrij is. Zowel de supplementen als de sportvoeding van NatuSport zijn goedgekeurd door het NZVT (Nederlandse Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport).

NatuSport proberen?

“The proof of the pudding is in the eating!”. Nieuwsgierig geworden? Probeer dan eens het kennismakingspakket, gevuld met onder andere magnesium, een energy bar én gel, bidon en nog veel meer! Nu verkrijgbaar voor slechts €9,95 (normale prijs €29,95). Wacht niet te lang, want OP = OP!

In de volgende blog bespreken we de derde en bovenste laag van de sportvoedingspiramide: supplementen. Wordt vervolgd! Heb je na het lezen van deze blog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via lizzy@natusor.nl!

Lizzy Witlox Door Lizzy Witlox, binnendienst NatuSport en veldrijder